Advertentie

Twexcuses

En weer gaan een paar raadslieden onderuit op Twitter. Het medium is zeer geschikt om je gedachtegoed de wereld in te zenden, maar toch komen steeds meer mensen erachter dat het net als in het openbaar debat, beter is even na te denken over je woorden dan de eerste de beste oprisping eruit te gooien.

27 mei 2011

Dat ondervond ook het Leeuwardense raadslid Gert-Jaap van Ulzen. Na het instorten van galerijen van een flat in Leeuwarden waar veel Antillianen wonen, twitterde hij: ‘Tja, of dit nou de oplossing is om van de op elkaar schietende Antillianen af te komen.’ Na de kritiek die losbarstte, zag het raadslid zich gedwongen onverwijld zijn excuses aan te bieden. ‘Hij is nog maar net begonnen in de fractie’, vergoelijkte fractievoorzitter Serge Hollander de faux pas van het raadslid. 

Het Leeuwardense raadslid was niet de enige die onderuit ging op Twitter. Naar aanleiding van de aangekondigde ondergang van de aarde door een christelijke splintergroep uit de Verenigde Staten, twitterde het raadslid Sander Berlang van de Jongerenpartij in Veenendaal: ‘Aan alle fundamentele christenhonden: Wat een gezeik zeg over morgen! Morgen lachen alle helder denkende mensen jullie hard uit!’. Dat viel niet in goede aarde in politiek Veenendaal en evenmin bij het bestuur van de Jongerenpartij.

‘Niet te tolereren’, vond Daniël van Binsbergen, voorzitter van de Veense jongerenpartij. Hij kondigde ‘gepaste maatregelen’ aan. Meer twitterblunders in de lokale politiek? Laat het ons weten op webredactie@binnenlandsbestuur.nl.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie