Advertentie

Twee Statenzetels voor Baudet en twee voor Hiddema

Zowel Thierry Baudet, leider van Forum voor Democratie, als zijn rechterhand Forum-Kamerlid Theo Hiddema heeft twee zetels gewonnen bij de Statenverkiezingen van vorige week.

25 maart 2019
stembureau-amsterdam2.1.JPG

Zowel Thierry Baudet, leider van Forum voor Democratie, als zijn rechterhand Forum-Kamerlid Theo Hiddema heeft twee zetels gewonnen bij de Statenverkiezingen van vorige week. 

Hiddema
Baudet werd zowel in Noord-Holland, waar hij woont, als in Zuid-Holland met voorkeursstemmen verkozen. In beide provincies was hij lijstduwer. Of hij daadwerkelijk Statenlid wordt, is nog niet bekend. Baudet kreeg 77.035 stemmen in Zuid-Holland en 56.154 stemmen in Noord-Holland. Zijn partij werd in beide provincies de grootste.Forum-Kamerlid Theo Hiddema werd met voorkeursstemmen verkozen in Friesland, waar hij is geboren, en Limburg, waar hij woont. Hij was daar lijstduwer. Hiddema ziet af van beide zetels.

Kuzu

DENK kreeg in Zuid-Holland één zetel. Die ging op voorkeursstemmen naar lijstduwer Kuzu, die meer stemmen kreeg dan zijn provinciale lijsttrekker Metin Celik. Kuzu staat zijn zetel echter af 'omdat ik er volop vertrouwen in heb dat hij met zijn ervaring volop meerwaarde zal bieden'. (ANP)

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

George / adviseur
Met voorkeur stemmen geeft blijk van politiek onbenul, zeker ingeval van de FvD. Wat is er aan de hand? Kennelijk is bij FvD-kiezers niet bekend waarvoor deze partij staat. En dat wordt ook niet erg gevonden. Het gaat om het nieuwe en om een paar bekende poppetjes. En dan wordt op de bekende poppetjes gestemd. Leuk toch. Dat is onbenul en een gevaar voor onze democratie.
Bernard
Ja 'George', lastig he die democratie. Mensen zullen maar niet stemmen wat ze volgens u moeten stemmen. FvD kiezers weten volgens u niet waar FvD voor staat, u natuurlijk wel zegt de wc eend. Niet de FvD kiezers zijn een gevaar voor de democratie, dat bent u. Oja en tevens een onbenul.
Paul / projectleider
Tja het zegt meer iets over de kleurloosheid van de provincie dan de mensen die zijn gaan stemmen.



Ben wel benieuwd of in mijn provincie binnenkort weer op mammoeten mag worden gejaagd ;)
Martin
Ironisch dat dit breed wordt uitgemeten bij een partij als Forum voor Democratie, terwijl nagenoeg elke partij dit doet. Wanneer horen we over al die (N.B. semi-gepensioneerde maar schnabbelende) VVD'ers, CDA'ers en PvdA'ers die je elke 4 jaar weer aantreft op de kieslijst van gemeenteraden? Inderdaad...



Even serieus. Elke ambtenaar ziet in zijn of haar carrière met grote regelmaat dat partijbelangen het algemeen belang prevaleren. Vooral die toenemende vormen van 'smart governance', waar lokale bestuurders om de tafel gaan met notoire ondernemers uit de o.a. de bouw- en vastgoedwereld. In strijd met de Wet gemeenschappelijke regelingen én in strijd met elk democratisch grondbeginsel. Schrijf daar eens een suggestief stukje over, BB.
Advertentie