of 59232 LinkedIn

Topinkomens publieke sector per 1 januari aan banden

De topinkomens in de semi-publieke sector gaan per 1 januari omlaag. Daar heeft een meerderheid van de Tweede Kamer mee ingestemd. Naar verwachting zal de Eerste Kamer dat ook doen.
Reageer

Nieuwe bestuurders die vanaf 1 januari 2015 aan de slag gaan in de (semi)publieke sector, mogen niet meer dan een minister (178.000 bruto) gaan verdienen. Nu is het toegestane maximum nog 130 procent van dat loon. Voor zittende bestuurders met een inkomen boven de nieuwe norm, komt een overgangsregeling.

Ruime meerderheid

Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer van VVD, PvdA, SP, PVV, GroenLinks en ChristenUnie steunt het wetsvoorstel van minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken voor de verlaging van de topinkomens, bleek donderdag bij het afrondende debat. De Eerste Kamer moet de komende maanden ook nog instemmen om de regeling op tijd te laten ingaan. De steunende partijen vormen ook een ruime meerderheid in de senaat.

Niet zorgvuldig
CDA, D66 en de SGP steunen het voorstel niet. Ze zijn in beginsel wel voor een verlaging, maar ze vinden dat het voorstel te snel wordt doorgevoerd en niet zorgvuldig is. Zo zijn onder meer de effecten ervan op de andere salarissen in de organisaties niet duidelijk.

Niet verder omlaag
Nog maar 2 jaar geleden waren de topinkomens al verlaagd naar het huidige niveau van 130 procent van het ministersloon. 
Wat Plasterk betreft gaat het maximale inkomen niet nog verder omlaag, zei hij donderdag. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.