Advertentie

Top PvdA steunt beledigd kandidaat raadslid

Kopstukken van de PvdA hebben het opgenomen voor een kandidaat-raadslid van hun partij in Emmen. Ugbaad Kilincci werd tijdens het campagnevoeren in het centrum van de Drentse plaats in racistische bewoordingen uitgescholden.

18 maart 2018

Kopstukken van de PvdA hebben het opgenomen voor een kandidaat-raadslid van hun partij in Emmen. Ugbaad Kilincci werd tijdens het campagnevoeren in het centrum van de Drentse plaats in racistische bewoordingen uitgescholden.

Hart onder de riem

PvdA-leider Lodewijk Asscher ('dit maakt mij woedend') en oud-staatssecretaris en Kamerlid Sharon Dijksma staken haar via Twitter een hart onder de riem: 'Het is echt ongehoord dit. Wat een schande! Kin omhoog Ugbaad, we steunen je!' Volgens regionale media werd Kilincci zaterdag uitgemaakt voor 'zwarte aap' en 'kopvoddenmongool' en vonden sommige passanten dat ze 'moest opdonderen naar Afrika'. Het beoogde raadslid raakte daardoor erg aangeslagen.

Dieptriest

Burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen toonde zich zeer ontstemd. Op Twitter noemt hij het 'dieptriest dat bevlogen (kandidaat-)raadsleden als Ugbaad Kilincci tijdens de campagne de meest verschrikkelijke taal te horen krijgen. Democratie is ook ruimte, redelijkheid en respect'.

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

loek / v.m. jur.medew. gsd
Op internet kwam ik navolgende reactie tegen op joetoep.



De dame met de groene hoofddoek op 0:27 is Ugbaad Kilincci die vandaag weer in het nieuws opdook omdat ze uitgescholden zou zijn tijdens het flyeren voor de gemeenteraadsverkiezingen waar ze als kandidaat gemeenteraadslid voor aangemeld is.

Heb zo'n donkerbruin vermoeden dat deze mevrouw liegt dat ze groen en geel ziet. Nooit zijn er getuigen, nooit doet ze aangifte.

Vandaag zal ze het wel gewoon te koud hebben gevonden en een excuus gezocht hebben om te stoppen met flyeren, en roepen dat je uitgescholden word / gediscrimineerd bent word door heel veel mensen gauw voor waarheid aangenomen.?



Ook las ik ergens dat een burgemeester - in het buitengebied- bedreigd zou zijn met een pistool. Hij vluchtte. Is er aangifte gedaan en/of heeft hij aandacht nodig nadat hij met een kennis(je) op stap was geweest?



Het valt me op dat we tegenwoordig nogal wat schizofrene verhalen, zonder enig bewijs, als volledige waarheid gepresenteerd krijgen. Daarom eerst bewijs en dan mekkeren.



Arnoud
Gisteren is in Eindhoven een man die PVV-folders rond bracht, geschopt en geslagen. Nergens in de zgn. kwaliteitsmedia wordt hier melding van gedaan. Ook op BB heb ik het (nog) niet gelezen. Wat een contrast met de beledigde PvdA-mevrouw. Daarvoor ging de redacteur zelf op de zondagmiddag snel nog aan het werk.
Heukers
Beste meneer Asscher, u en ik weten dat een Somalische moslima, gekleed in zulk traditioneel gewaad, niet staat voor de waarden van de PvdA, zoals gelijke rechten voor vrouwen en homo’s. Er is dus iets anders aan de hand. Uw PvdA in Emmen wil de stemmen van moslims winnen en stapt dus af van haar principes. (Dit kennen we overigens al jaren van de PvdA). Dat is laag te noemen. Een vrouw op een onverkiesbare plek neerzetten, alleen voor het eigen pluche. Uw partij is de weg kwijt. Al heel lang…
Hannes Haganum / kritisch lezer
Ik moet er ook om lachen. De PvdA heeft geen enkele binding meer met de gewone Nederlander en dan zetten ze iemand in die zwaar verkleed campagne gaat voeren. Ja sorry, ik kan ook als Sinterklaas verkleed campagne gaan voeren..., maar dan mag ik wel reacties verwachten. Wat zijn dat voor hufters bij de Partij van de Armoede in Emmen dat ze geen maatschappelijk gevoel hebben en die vrouw niet goed coachen?
loek / v.m. jur.medew. gsd
Volgens ene A. Pechtold is het in de politiek een smerig spel. Dat betekent dan ook incasseringsvermogen hebben. Niet iedereen is voorts geschikt om slangenbezweerder te worden. Er zijn trouwens ernstiger zaken dan uitschelden. Als kind wordt je aangeleerd schelden doet geen zeer, slaan des te meer. Feitelijk bedreigen en soms ook molestatie is in dit land vaak al niet aangifte waardig. Daarom viel het me in deze op hoe snel anderen gingen mee janken. Triest dat democratie enkel met woorden lijkt te worden beleden.
Arnoud
Triest dat deze vrouw zo is bejegend. Aan de andere kant,, vroeger zeiden we als kinderen al tegen elkaar: "Schelden doet geen zeer, maar slaan daar blijf je af". dat laatste overkwam een campagnevoerder van Forum voor democratie in Amsterdam. Daar heb ik op Binnenlands bestuur niets over gelezen. En wat te denken van de 10-tallen doodsbedreigingen die Wilders dagelijks (!) krijgt. Ik heb nog niet gelezen dat Asscher daar ook woedend over is.



(Racistisch) schelden, het is en blijft onsmakelijk. Toch bijzonder dat het de betreffende mevrouw een jaar geleden ook al overkwam, kort voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dan had je nu toch verwacht dat de PvdA wat voorzichtiger zou worden om haar in te zetten in campagnes.
Advertentie