Advertentie

Ton Baas beste bestuurder kleine gemeente

Burgemeester Ton Baas van gemeente Midden-Drenthe is  uitgeroepen als winnaar van de verkiezing Beste Bestuurder van een kleine gemeente (minder dan 30 duizend inwoners). De prijs is uitgereikt tijdens het Binnenlands Bestuur Nieuwjaarsevenement Kompas 2016.

21 januari 2016

Benaderbaar
Baas hield zijn hoofd koel in crisissituaties, waarbij hij als waarnemend burgemeester gericht op de toekomst partijen bij elkaar brengt en tegengestelde meningen één kant op krijgt. Concrete oplossingen, kennis van zaken en heldere communicatie worden als zijn sterke punten gezien. Zijn benaderbaarheid maakt dat hij weet wat er speelt.


Welten en De Vries
De Drentse burgemeester kwam aan het roer van Midden-Drenthe te staan nadat hij in november 2014 als waarnemend burgemeester de opgestapte Jan Broertjes opvolgde. Die zag af van herbenoeming na een kritisch rapport over het sociale beleid van Midden-Drenthe. Baas 'versloeg' de twee andere genomineerden, de burgemeesters Rob Welten, van Borne en Miranda de Vries van Geldermalsen.

Rust gebracht
Ton Baas dankt het College, de raad en zijn ambtelijke organisatie. 'We hebben rust gebracht na een bijzondere en roerige periode. Ik vind dat een burgemeester pal voor zijn inwoners moet staan.' Baas, momenteel waarnemend burgemeester, ziet zichzelf op korte termijn nog geen afscheid nemen van zijn functie. De procedure voor nieuwe burgemeester is nog niet opengesteld dus ik blijf voorlopig aan. We zitten nu als gemeente in een relatief rustige periode.'

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie