of 59232 LinkedIn

Toename homogeweld in Amsterdam

Het aantal gevallen van geweld tegen homo's is vorig jaar toegenomen in Amsterdam.
2 reacties

Het geweld tegen homo's in Amsterdam is het afgelopen jaar licht toegenomen. De politie registreerde 189 incidenten die gerelateerd waren aan de seksuele geaardheid van het slachtoffer. In 2012 waren 176 mensen slachtoffer van (bedreiging met) geweld.

Aangifte
In 2013 werden in totaal 535 homogerelateerde incidenten gemeld, waaronder ook beledigingen, pesterijen en vernielingen. Een jaar eerder waren dat er 488. De Amsterdamse politie wil niet concluderen dat het voor homo's en lesbiennes onveiliger is geworden in de stad. De bereidheid om melding en aangifte te doen is de afgelopen jaren juist sterk gestegen, zegt de politie dinsdag.

 
Roze in blauw 

,,Er is over het algemeen een goede vertrouwensband opgebouwd met de gemeenschap en die betaalt zich op die manier ook uit'', verklaart Ellie Lust, voorzitter van het politienetwerk Roze In Blauw. ,,Daarmee krijgen we inzicht in hoe groot het probleem daadwerkelijk is. Uiteraard blijft het een belangrijk aandachtspunt voor ons allemaal het cijfer terug te dringen, want het zijn er ook 535 te veel.''

Roze In Blauw behartigt de belangen van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders binnen en buiten de politie. Veel agenten van het netwerk zijn op de been bij de jaarlijkse Gay Pride in Amsterdam, die tot en met zondag duurt.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Pipadekloon (Voorlichter) op
De homo gemeenschap in Nederland leeft toch niet in de veronderstelling dat de vlaggen zwaaiers het bij joden haat laten? Geniet van jullie Gay Pride want het zou zo maar één van de laatste kunnen zijn.
Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
De geweldstoename heeft vooral te maken met bepaalde mannelijke bevolkingsgroepen, maar dat mag waarschijnlijk weer niet gezegd. In de regel is er in de aangepaste en van origine aanwezige lagen van de bevolking geen haat tegen andersgeaarden. We zijn in de regel een open volk als het daarom gaat en dat geldt ook voor geloof. Het wordt echter steeds grimmiger omdat de maatschappij verandert door allerlei negatieve invloeden van buitenaf die inmiddels binnensluipen. Laat ons alsjeblieft niet meevoeren in verharding, zeker niet daar waar het geaardheid en geloof aangaat. Iedereen vrijheid en kun je dit niet accepteren dan gewoon naar een ander land gaan waar je beter inpast!