Advertentie

Tilburgse raad herstelt blunder met kerkklok

De gemeenteraad van Tilburg maakt het de gemeente met een aangepast voorstel alsnog mogelijk om in te grijpen als de Tilburgse pastoor Harm Schilder de klok van de Margarita Mariakerk luidt voor zijn vroege ochtendmis.

07 april 2009

Norm
Vorige maand ging een goedbedoeld initiatief daartoe nog de mist in omdat in een amendement geen duidelijke norm was opgenomen. Met het herstelde voorstel wijzigt de raad de algemene plaatselijke verordening (APV) zo dat het de bestaande geluidsnormen tot half acht in de ochtend met maximaal 10 decibel mogen worden overschreden door klokgelui. De gemeenteraad behandelt het voorstel op 20 april. Begin mei gaat de verordening in.

 

Nieuwe rechtzaak
Pastoor Schilder roept elke werkdag om kwart over zeven op voor de ochtendmis. Omwonenden klagen al jaren over het lawaai. De pastoor is niet van plan om zachter of later te luiden en stuurt aan op een nieuwe rechtszaak tegen de gemeente.

 

Lees hier een interview met Pastoor Harm Schilder uit Binnenlands Bestuur nummer 14, 3 april 2009 en de column Klokgelui van Max Pam.

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie