of 59232 LinkedIn

Te weinig bewijs voor ronselen stemmen Ameland

Het Openbaar Ministerie gaat niemand vervolgen op Ameland wegens vermeend stemmen ronselen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Er is te weinig bewijs.
1 reactie

Er is onvoldoende bewijs dat een inwoner van Hollum (Ameland) dit voorjaar stemmen heeft geronseld voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. Burgemeester Albert de Hoop van Ameland deed aangifte tegen een partijlid van Algemeen Belang Ameland (ABA), maar het Openbaar Ministerie heeft vrijdag besloten geen vervolging in te stellen.

Deuren langs

Op Ameland gingen vlak voor de verkiezingen geruchten dat het ABA-lid bij eilanders langs de deur zou zijn gegaan om stemvolmachten te verzamelen. Dat is op grond van de Kieswet verboden.

Het OM vindt het wel belangrijk dat er aangifte is gedaan, want ,,bij verkiezingen mogen zich op geen enkele wijze onregelmatigheden voordoen.''

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Simon op
Wat is het toch goed geregeld in Nederland. Een burgemeester die een serieus signaal opvangt, zelf op onderzoek uitgaat en conform zijn functie en taak vervolgens aangifte doet. Het OM dat de zaak onderzoekt en tot een onderbouwde uitspraak komt (in dit geval "onvoldoende bewijs"). Jammer dat het nodig was maar veel landen kunnen hier een voorbeeld aan nemen.