of 59232 LinkedIn

Staatssecretaris vertrouwt op samenwerking gemeenten

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en justitie) vertrouwt erop dat de samenwerking met de gemeenten over de uitvoering van het akkoord over de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers goed zal verlopen.
Reageer

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en justitie) vertrouwt erop dat de samenwerking met de gemeenten over de uitvoering van het akkoord over de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers goed zal verlopen. Dat zei hij vrijdag voor aanvang van de ministerraad.

Vijf grote steden
Verscheidene gemeenten hebben al aangekondigd door te zullen gaan met het geven van 'bed, bad en brood' aan deze groep. Regeringspartijen VVD en PvdA hebben afgesproken deze vorm van opvang terug te brengen tot de vijf grote steden en het Groningse Ter Apel.

Compromis
Volgens de bewindsman willen het kabinet en de gemeenten hetzelfde. Hij noemde het compromis van de coalitiepartijen een goede stap om samen aan de slag te gaan. En net als het kabinet willen gemeenten ook dat uitgeprocedeerde vreemdelingen teruggaan naar hun land van herkomst, aldus Dijkhoff.

Zwaarbevochten
Met het zwaarbevochten akkoord worden volgens de staatssecretaris eindelijk zaken aangepakt waarvan gemeenten al heel lang roepen dat die moeten worden geregeld. Hij is niet verbaasd over de scherpe kritiek die gemeentebesturen hebben op het compromis.

Overlast
In meer dan twintig gemeenten wordt momenteel bed, bad en brood geboden aan uitgeprocedeerde asielzoekers. Steden die al hebben laten weten door te gaan zijn onder meer Arnhem, Groningen en Deventer. Zij vrezen overlast als ze stoppen met de regeling. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.