of 59232 LinkedIn

Spelen met ‘drugsvaten’

Groot alarm vorige week in Gemert-Bakel. Een boswachter stuitte ‘s avonds in de bossen bij het dorp De Rips op honderden vaten en pallets en waarschuwde meteen de hulpdiensten. Het bleek om materiaal voor de kindervakantieweek te gaan.
Reageer

Groot alarm vorige week in Gemert-Bakel. Een boswachter stuitte ‘s avonds in de bossen bij het dorp De Rips op honderden vaten en pallets en waarschuwde meteen de hulpdiensten. Begrijpelijk, want in het oosten van Brabant worden met regelmaat vaten met drugsafval gedumpt.

Twee agenten die als eerste ter plaatse kwamen, raakten onwel en zouden last hebben gekregen van hun neus. De brandweer heeft toen de vaten voorzichtig benaderd, met een adviseur gevaarlijke stoffen voorop. Hij constateerde dat ze allemaal leeg waren en geen gevaarlijke stof bevatten. Navraag leerde dat ze er door een boer met toestemming van Staatsbosbeheer waren achtergelaten, maar zonder de boswachter op de hoogte te stellen. Het materiaal was bedoeld om kinderen er tijdens de kindervakantieweek vlotten en bruggen mee te laten bouwen. De brandweer heeft de vaten wel nog even afgespoeld. Een raadsel blijft waardoor de twee agenten last van hun neus kregen.

Oeps …

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.