of 59232 LinkedIn

Speelkooi moet ’s avonds dicht van rechter

De gemeente Terneuzen moet op last van de rechter een speelkooi tussen negen uur ’s avonds en acht uur ’s ochtends op slot doen. De gemeente gaat in hoger beroep.
1 reactie

De speelkooi in de Terneuzense wijk Othene moet op last van de rechter tussen negen uur ’s avonds en acht uur ’s ochtends op slot.

 

Dat is de uitspraak van de rechter in de rechtszaak tussen de gemeente en enkele (oud-)bewoners van de wijk. De gemeente laat weten in hoger beroep te gaan, maar heeft intussen wel maatregelen genomen: in afwachting van het hekwerk dat dagelijks valt af te sluiten, heeft de gemeente de speelkooi tijdelijk afgesloten.

 

Dwangsom

Een eis van de (oud-)bewoners was de speelkooi helemaal te verwijderen. Dat hoeft niet van de rechter, maar de afsluiting van de speelkooi tussen 21.00 en 8.00 uur moet wel direct worden uitgevoerd. Of straffe van een dwangsom van 2.500 euro per dag moest de kooi, waarin kan worden gevoetbald en gebasketbald, ook daadwerkelijk af te sluiten zijn.

 

Sleutelbeheerder nodig
Om het spelen in de speelkooi overdag mogelijk te maken, moet dagelijks de deur worden geopend en afgesloten. Automatisch (elektronisch) afsluiten en openen van de speelkooi is geen veilige optie. De deur moet dus door iemand open en dicht worden gedaan. De gemeente heeft gevraagd wie uit de wijk bereid is om de speelkooisleutel straks te beheren.

 

Openbaar toegankelijk

Verantwoordelijke wethouder Cees Liefting (PvdA) is blij dat de speelkooi mag blijven, maar hij is tegelijk teleurgesteld over de uitspraak. ‘Omdat wij vinden dat een speelkooi openbaar toegankelijk moet zijn zonder sluitingstijden. Wij gaan dan ook in hoger beroep tegen deze uitspraak. In de tussentijd moeten wij wel de maatregelen nemen die zijn opgelegd. Want als we dat niet doen, moeten we de speelkooi weghalen. Dat willen wij niet, want het is een speelvoorziening waar heel veel inwoners plezier van hebben.’

Liefting vreest dat ook andere gemeenten bij soortgelijke openbare voorzieningen met de uitspraak van de rechter te maken gaan krijgen.

 

 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hannes Haganum (Overheidsdienaar) op
Dit is een opvallend symbool van het maatschappelijk verval en de onverschilligheid van domme burgers. De chagrijnige burgers nemen geen verantwoordelijkheid, maar klagen straks wel weer over hangjeugd. Laat mensen wisselend de verantwoordelijkheid nemen voor de sleuteluitgifte en toezicht, zodat jonge mensen daar kunnen sporten. Chapeau voor wethouder Liefting. Volgens mij barst het in Terneuzen van mensen zonder baan en een zee aan vrije tijd.