Advertentie

Someren koopt bandenopslag

In verband met onrust onder de omwonenden wil de Brabantse gemeente een herstart van het bedrijf voorkomen. Met de ondernemer werd al langer gesproken over een overname. De gemeente heeft hem nu verboden de bedrijfsactiviteiten te hervatten. De eigenaar krijgt 802.000 schadevergoeding op voorwaarde dat hij zijn eigendom overdraagt aan de gemeente.

16 januari 2017
De gemeente Someren wil met een schadevergoeding van ruim 8 ton voorkomen dat er opnieuw banden worden opgeslagen bij een bedrijf waar in november bijna een week lang brand woedde. Door onbekende oorzaak vloog een enorme berg banden destijds in brand. Pas dagen later, toen de brandweer een geschikte blusmethode had gevonden, werd het vuur gedoofd.

Herstart voorkomen
In verband met onrust onder de omwonenden wil de Brabantse gemeente een herstart van het bedrijf voorkomen. Met de ondernemer werd al langer gesproken over een overname. De gemeente heeft hem nu verboden de bedrijfsactiviteiten te hervatten. De eigenaar krijgt 802.000 schadevergoeding op voorwaarde dat hij zijn eigendom overdraagt aan de gemeente. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

H. Wiersma / gepens.
Er vinden de laatste tijd verdacht veel branden plaats bij opslagplaatsen van banden en opslagplaatsen voor recycling. Wat zou daarvan toch de oorzaak kunnen zijn?
Advertentie