of 59232 LinkedIn

SGP op Urk uiteen

De SGP op Urk is uiteen gescheurd. Binnen de partij was al een hele tijd ruzie over een integriteitsonderzoek dat burgemeester Pieter van Maaren instelde. Het afvallige drietal wil geen inzage in hun e-mailverkeer geven, omdat daar ook andere, vertrouwelijke e-mails tussen zitten.
7 reacties

De SGP op Urk is uiteen gescheurd. Een bestuurslid heeft zijn functie neergelegd. De rest van het bestuur heeft het vertrouwen in twee raadsleden en een SGP-commissielid opgezegd. Dat maakte het bestuur dinsdag bekend.

Integriteitsonderzoek
De SGP is de grootste partij op Urk. Binnen de partij was al een hele tijd ruzie over een integriteitsonderzoek dat burgemeester Pieter van Maaren instelde. Hij wil weten wie er geheime informatie over een school op Urk heeft gelekt. Het afvallige drietal wil geen inzage in hun e-mailverkeer geven, omdat daar ook andere, vertrouwelijke e-mails tussen zitten.

Intensief overleg
Over de kwestie is intensief overleg geweest met het hoofdbestuur van de partij, laat het lokale bestuur weten. ‘Wij zijn het met elkaar eens dat een SGP'er eerlijk en oprecht dient te handelen en zich behoort te hoeden voor de schijn des kwaads. Een SGP'er zal eerlijk omgaan met mensen en collega`s, de waarheid bevorderen en de leugen bestrijden. Het kan niet zo zijn dat er concessies worden gedaan ten koste van de waarheid, het vertrouwen en de betrouwbaarheid van een SGP`er en dus daarmee ook aan de partijbeginselen van de SGP.’

Partijbeginsel
Dat het drietal niet wil meewerken aan het integriteitsonderzoek, brengt ernstige schade toe aan het partijbeginsel van de SGP, menen beide besturen. Daarom is de raadsleden gevraagd hun zetel ter beschikking te stellen. Dat zijn zij vooralsnog niet van plan. Ze willen een eigen fractie in de raad vormen.

Terugkomen
Het bestuur van de Urker SGP heeft de deur nog niet helemaal dichtgeslagen. Als de drie mannen alsnog aan het integriteitsonderzoek meewerken, kunnen ze terugkomen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hans (gemeente-ambtenaar) op
Ik ben benieuwd waar die 'andere, vertrouwelijke e-mails' over gaan. Het moet wel heel vertrouwelijk zijn als dit leidt tot een splitsing in de fractie. Gaat het soms om privé-zaken?
Door Ra op
Wat een akelig tendentieus stukje, is dat nou nodig?
Verder lol @ afvallige mannen en andere mannen met deuren op een kier..
Door Pierre op
T is niet mijn partij, maar goed dat SGP dan deze lieden eruit wipt. Voor je het het weet staat de naam voor Sneaky, Geniepige Protestanten. Deze drie geven er blijk van. Weg ermee, uit de raad. En uit de kerk.

Door opmerker op
eigen fractie? dat wordt dan de " sgnp" (n=nieuwe)
Door Karel van Klaveren op
Is meewerken aan onderzoek nu ook al een partijbeginsel bij de SGP?
Mijn god, hoe moeilijk kun je het jezelf maken als politieke beweging.
Door Kees (ambtenaar) op
"Geheime informatie over een school op Urk .....". Daar begint het bij mij te jeuken. Er worden teveel zaken onder het motto "geheim" gestopt, terwijl het een zegen is om kwalijke zaken juist in de openbaarheid te brengen. Als voorbeeld dat alles bespreekbaar is c.q. moet zijn!! Juist in de ons-kent-ons- gemeenschappen is niemand gebaat bij stiekem gedrag, want wij weten allemaal: SGP-ers doen het in het donker!
Door jhr. Van Avezathe en Zottegem (vrolijke burger) op
Zo God het wil....
Bijbelvastheid is ook geen garantie voor de juiste koers.