of 59232 LinkedIn

SGP: geen wegwerkzaamheden op zondag

De SGP in Woudenberg wil opheldering van het college waarom er komende zondag wegwerkzaamheden in hun gemeente zijn. Zij willen niet dat er zondagswerk verricht wordt als dat door de gemeente voorkomen kan worden.
12 reacties

De SGP in de gemeente Woudenburg is het er niet mee eens dat er komend weekend aan de weg en een rotonde in het dorp wordt gewerkt. De partij vindt het ongewenst dat er door de gemeente op zondag wordt gewerkt. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

Geen zondagswerk meer
Volgens een raadslid had de gemeente het zondagswerk kunnen voorkomen. Hij roept het college op om met de provincie te overleggen, zodat  het komende zondagswerk geen doorgang zal vinden. Hij hoopt ook op de afspraak dat klussen op de zondag in de toekomst vermeden zal worden.

Minste overlast
De provincie wil het asfalt van de weg en de rotonde vernieuwen. De reden dat er voor het weekend is gekozen is omdat er dan het minste overlast zal zijn, verklaart de provincie. Dit is volgens de provincie in overleg met de gemeente gebeurd.

Woudenbergse gemeenschap
SGP-raadslid Mulder vraagt of het college bereid is om „in het vervolg geen ontheffing te verlenen, om zodoende het karakter van de zondag te beschermen”, aldus het Reformatorisch Dagblad, en er ook rekening mee te houden dat een deel van de Woudenbergse gemeenschap „grote waarde hecht aan het behoud van de zondag als collectieve dag van rust.”

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door p op
@Hans
Extremisten, SGP? Volgens mij handelt de SGP, zeker de SGP (heeft met hun overtuiging te maken) binnen de Nederlandse rechtstaat. Het is nogal een omgekeerde wereld, omdat u de mening van een politieke partij als lastig ervaart moeten ze maar ophouden die te uiten.

Ik zou zeggen laat gewoon wat tegengeluid horen
Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Geloof en politiek zijn eigen waarden en dienen ook tot daartoe behouden te blijven. Dat je deze in gezamenlijkheid wenst in te vullen ook prima, echter wel in de eigen beslotenheid en laat het publieke domein ook het publieke domein en deze zou moeten zijn zonder geloofs of politieke voorkeuren of leidswegen. De straat dient aangepast te worden, de planning staat op zondag, waarbij uiteraard best met de geluidsinbreng rekening gehouden mag worden. Men hoeft in de beslotenheid van de kerk (of moskee of anderzijds) geen onnodige hinder te ervaren. Dat heeft te maken met maatschappelijke gedragsnormen en staat los van religie of politiek. Op zo'n beetje alle feestdagen wordt ook gewerkt, dus de zondag van de rust tja, binnen de eigen beslotenheid.
Door Charles D. op
Goed voorbeeld van de SGP, wat mij betreft wordt in heel Nederland weer de zondagsrust nageleefd, een zegen voor gelovigen én atheïsten.
Door hans (Hans(ambtenaar en aktief PKNlid)) op
Wees open en kom voor je mening uit en vermeld gewoon je naam bij je reaktie!!
Zo goed als ik geen respect heb voor moslimextremisten heb ik dat ook niet voor christenextremisten. Beiden verpesten het voor alle mensen die op een normale wijze hun geloof belijden en niet proberen anders denkenen hun wil op te leggen! Dat doet de sgp zowel plaatselijk als landelijk en daarop worden alle gelovigen aangekeken. Ik heb daar last van!!!
Door p op
@Hans een beetje meer respect voor iemands opvatting kan geen kwaad-dat heet beschaving.

De SGP Woudenberg mag prima iets vinden of het gaat gebeuren als oppositiepartij in onze democratie is een punt.

Enne als je Woudenberg kent, kan me voorstellen dat je je kan afvragen of het echt moet, op zondag in de vakantietijd. Volgens mij kan de gemeente W'berg de extra centen beter is zijn zak houden. maar goed, ongetwijfeld is daar over nagedacht en zal het nog zorgen voor een genoeglijke discussie na het reces.

In ieder geval weer wat anders dan de rituele topless zonnen aan het Henschotermeer discussie die vroeger altijd speelde in zomermaanden :)
Door hans (ambtenaar en aktief lid PKN) op
Sinds wanneer bepaalt minder dan 1% van de Nederlandse bevolking wat die andere 99% moet doen?
Niemand wordt in Woudenberg belemmerd in de uitoefening van zijn geloof en daarmee basta.En ja zoals in heel Nederland worden bepaalde werkzaamheden in het weekend uitgevoerd zodat dat het verkeer daar doordeweeks geen last van heeft.
En bemoei je vooral niet met de wegwerkers die graag op zondag werken voor een extra centje en daarvoor graag een doordeweekse dag verlof kunnen opnemen. Kortom bemoei je met jezelf en niet met die 99% van Nederland die niks heeft met jullie leefwijze!!!!
Door D te N (adviseur) op
goede aktie van de SGP!
Hebben binnenkort de wegwerkers zondags ook eens rust en kunnen ze thuis zijn bij moeders en/of kids.
't Werk kan immers ook op andere momenten gedaan worden, zonder dat dit de economische ontwikkeling van Woudenberg erg raakt.
Wel besef ik dat je het breder kunt trekken dan alleen wegwerkzaamheden op zondag.
Door Roffel op
Gelukkig, er zijn nog mensen ( en een partij) met principes.
Halleluja !
Door Jmulder (Raadslid) op
Naast de collectieve rust op zondag speelt mede een rol, dat de rotonde in de dorpskern ligt, dat er sprake is van forse geluidsoverlast en dat er midden in de vakantie minder verkeer is waardoor argument provincie niet opgaat. Overigens kan verkeer door weeks prima worden omgeleid en is werken door de weeks goedkoper.
Door Peter (voormalig senior en technisch beleidsmedewerker gemeente in de "Biblebelt") op
Vrijheid van godsdienst betekent nog niet dat je bemoeit met zaken van anderen. Ik vind het heel logisch dat er een moment (=in dit geval het weekend) gekozen wordt waar de overgrote meerderheid geen last heeft van de wegwerkzaamheden. Laten wij aub blij zijn dat er nog mensen gevonden worden, die in de weekenden willen werken voor de gemeenschap.