of 59221 LinkedIn

Senaat: ministers moeten naar burgemeesters luisteren

De ministers Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) moeten praten met de burgemeesters over drugsoverlast.
2 reacties

De ministers Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) moeten praten met de burgemeesters die ,,met lede ogen aanzien aan dat steeds meer inwoners bij de productie van hennep worden betrokken en zo in de armen van criminele organisaties worden gedreven.'' Dat schrijft de justitiecommissie van de Eerste Kamer in een open brief.

Open oor 
,,De commissie is van mening dat het bij behoorlijke bestuurlijke verhoudingen hoort dat de regering een open oor heeft voor de gemeenten in Nederland'', klinkt het verwijtend uit de Senaat. De ministers moeten de burgemeesters serieuzer nemen.

Voornemens
De Senaat wil op 9 september van het duo horen ,,wat u reeds gedaan heeft om de problemen die gemeenten rond het softdrugsbeleid ervaren, op te lossen en wat u op dit vlak voornemens bent in concreto te doen''.

Wetsvoorstel
De Senaat heeft voor oktober de behandeling van het wetsvoorstel op de agenda staan dat alle handelingen die illegale hennepteelt voorbereiden en bevorderen strafbaar maakt met een gevangenisstraf tot 3 jaar of een geldboete. Het gaat dan om personen en bedrijven die geld verdienen met de levering van goederen of diensten en de financiering van illegale hennepteelt: growshops, transport- en distributiebedrijven, verhuurders van loodsen en schuren, elektriciens die illegale elektrische installaties aanleggen of de handelaars in kant-en-klaar ingerichte kasten voor de illegale hennepteelt.

Gereguleerde hennepteelt
Intussen is er van verschillende burgemeesters ook een heftig pleidooi geweest voor gereguleerde hennepteelt. ,,Het pleidooi dat deze burgemeesters bij u hebben gehouden, heeft niet geleid tot een gewijzigd inzicht bij u'', mopperen de senatoren tegen Opstelten en zijn vakbroeder.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Chauvin Toile op
Word tijd dat die zero-tolerance-brombeer eens de handen uit de mouwen steekt en iets gaat doen i.p.v. alleen macho-taal uit te slaan.
Door BROADCASTER (gemeenteambtenaar) op
Blij dat er in de Senaat nog verstandige mensen zitten.