Advertentie

Schiermonnikoog wil Ineke van Gent als burgemeester

Van Gent zat van 1998 tot 2012 voor GroenLinks in de Tweede Kamer. Van Gent zal Dick Stellingwerf opvolgen, die sinds 2015 waarnemend burgemeester op het Waddeneiland is omdat burgemeester Sjon Stellinga ontslag nam om een buitenechtelijke affaire.

20 juli 2017

De gemeenteraad van Schiermonnikoog wil Ineke van Gent (60) als nieuwe burgemeester. De voorkeur van de raadsleden werd woensdag bekendgemaakt.

GroenLinks

 

Van Gent zat van 1998 tot 2012 voor GroenLinks in de Tweede Kamer. Bij haar afscheid wilde zij, een republikein, geen lintje van de koningin. Van Gent zou Dick Stellingwerf opvolgen, die sinds 2015 waarnemend burgemeester op het Waddeneiland is omdat burgemeester Sjon Stellinga ontslag nam om een buitenechtelijke affaire. De gemeenteraad verwacht dat Van Gent in september kan worden geïnstalleerd. Ineke van Gent was eerder gemeenteraadslid in Groningen en is vanaf 2013 regiodirecteur bij de Nederlandse Spoorwegen. (ANP)

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Eilander
Burgemeester van het (zee)Robbeneiland. Met meer zeehonden dan mensen.

Minder dan 1000 inwoners. Toch een fulltime functie voor rond een ton p.j.

Een luizenbaantje dus voor Van Gent. Kan ze gelijk een paar b&b's opzetten.
Wim Vreeswijk / Belastingadviseur
De banencaroussel wist ook Schiermonnikoog te vinden met een relatief zeer lucratief baantje van maar liefst 100.000 euri als burgemeester voor 1.000 inwoners. Ineke denkt ook: ik sla alleen maar vliegen en muggen van me af op dit bijna onbewoonde eiland.
veestapel
Geen lintje van de koningin maar een luizenbaantje van de koning; de rekbare principes van een saloncommunist.
Jan
Allemaal afgunstige reacties van mensen die het dolgraag zelf hadden willen worden. Had dan zelf gesolliciteerd! Niet de partij maar de gemeenteraad heeft haar trouwens gekozen hoor. En daarmee is ze indirect gekozen door de bewoners van Schiermonnikoog.
Albert
Zullen we het eerst over de feiten hebben? Een burgemeester van een kleine gemeente verdient €6042 per maand, ik zie dan niet hoe het inkomen op €100.000 komt. Dat in de vakante-periode de bevolking nog verveelvoudigd wordt met factor 8 is niet meegewogen in het slaris. Tot slot is een burgemeester 24 uur per dag in functie is en dat elke dag van het jaar. Er zijn in Nederland maar weinig functies waar dat voor geldt.
Advertentie