Advertentie

Schermer gaat op in Alkmaar

De gemeente Schermer voegt zich per 1 januari 2015 definitief bij Alkmaar. De gemeenteraad van Schermer besloot hier donderdagavond unaniem toe.

22 juni 2012

Geen Heerhugowaard

Burgemeester en wethouders spraken enkele weken geleden al een voorkeur uit voor Alkmaar, dat met naaste buur Heerhugowaard in de race was als fusiepartner. Eerder dit jaar koos ook de gemeente Graft-De Rijp voor samengaan met Alkmaar.

Grenscorrectie

De Schermer raad nam met zes tegen vijf stemmen nog wel een amendement aan over het dorpje Oterleek, dat tegen Heerhugowaard zit aangeplakt. Een deel van de inwoners wil liever bij deze gemeente worden gevoegd. Dat wordt nu formeel onderzocht. Als 65 procent of meer van de inwoners bij Heerhugowaard wil worden gevoegd, volgt vermoedelijk nog voor 1 januari 2015 een grenscorrectie, aldus burgemeester Piet Moeijes van Schermer.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Frank van den Hoven / Redacteur
Jammer dat het kennelijk niet is gelukt om met Schermer, Beemster en Graft-De Rijp (met wellicht ook nog Zeevang en Koggenland) een grote sterke groene gemeente te vormen als buffer tussen de omliggende steden. Nu maar hopen dat Alkmaar de polders van Schermer en Graft-De Rijp niet gaat volbouwen met Vinexwijken. Hoewel die landschappen waarschijnlijk wel beschermd zullen zijn. Vermoedelijk valt dat onder Nationaal Landschap Laag Holland.
Advertentie