of 59232 LinkedIn

Ruim 700 ideeën voor naam fusiegemeente

Inwoners van Bussum, Muiden en Naarden hebben zo’n 750 namen bedacht voor de nieuwe gemeente die de drie per 2016 gaan vormen. In oktober wordt de knoop door de gemeenteraden doorgehakt.

Inwoners van Bussum, Muiden en Naarden hebben de oproep om een naam te bedenken voor de fusiegemeente ter harte genomen. Zo’n 750 ideeën zijn aangedragen. In oktober wordt een besluit genomen.

In beslotenheid

Tot die tijd wordt geen enkele mededeling gedaan over de namen die voor de nieuwe gemeente – die op 1 januari 2016 van start gaat – zijn bedacht, laat een medewerker van het fusieprojectbureau desgevraagd weten. De ‘commissie naamgeving’, met daarin onafhankelijke deskundigen, doet in alle beslotenheid haar werk.


Geen beïnvloeding

De drie gemeenten hechten er sterk aan dat de commissie haar opdracht zorgvuldig en onafhankelijk kan uitvoeren, zonder beïnvloeding door anderen. De werkwijze van de commissie is daarop afgestemd. De commissieleden hebben de lijst met alle voorgestelde namen en de daarbij behorende onderbouwingen gekregen, maar zij weten niet door wie de namen zijn ingediend. De commissie mag tijdens haar werkzaamheden geen mededelingen doen over de suggesties en de gesprekken die de commissie daarover voert.


Specifieke deskundigheid

De burgemeesters van Bussum, Naarden en Muiden hebben elk drie personen voor deze commissie aangedragen. Zij zijn op basis van specifieke deskundigheid geselecteerd, zoals historische kennis, kennis van de regio of kennis op het gebied van marketing en stadspromotie. Na de zomer brengt de commissie een advies uit aan de drie gemeenten. Dat advies wordt voorgelegd aan de Fusieraad en aan de gemeenteraden van Bussum, Naarden en Muiden. De raden stellen in oktober de naam van de nieuwe gemeenten vast.


Historische kring

In de commissie zit onder andere iemand van de Historische Kring Stad Muiden, een bestuurslid van de Historische Kring Bussum en een historica. Professor Ormeling, lid van de Adviescommissie Aardrijkskundige Namen in Nederland, is als adviseur toegevoegd.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Luther (ambtenaar) op
Bus naar Muiden?
Door Jan op
Wees nou verstandig en kies een van de namen Bussum, Muiden of Naarden. Niet een of andere fantasienaam die niet op een atlas voorkomt of die te algemeen is zoals 't Gooi. Anders weet niemand je nog jarenlang te vinden. En de kernen behouden echt hun eigen naam wel.
Door Jeroen op
Wat een onzin. Ik denk dat een wedkantoor mijn weddenschap op gemeente 't Gooi niet eens aan zou nemen zo obvious is dit. Come on zeg.