Advertentie

Rotterdamse jury beoordeelt gemeentebeleid

De nieuwe vorm van inspraak (een jury van 150 Rotterdammers) is een poging van de Rotterdamse coalitie van Leefbaar Rotterdam, D66 en het CDA om burgers meer te betrekken bij het beleid.

01 april 2015

Een jury van 150 Rotterdammers beoordeelt dinsdag 7 april voor het eerst het gemeentebeleid in de stad. De juryleden kunnen beleid niet naar de prullenbak verwijzen, maar er wel voor zorgen dat het wordt aangepast.

Inspraak
De nieuwe vorm van inspraak is een poging van de Rotterdamse coalitie van Leefbaar Rotterdam, D66 en het CDA om burgers meer te betrekken bij het beleid. ProDemos, centrum voor informatie over democratie en rechtstaat, heeft interesse in de nieuwe aanpak in Rotterdam. De burgerjury oordeelt deze keer over de onderwerpen levendigheid en veiligheid.

Veiligheid
‘Wij vragen de juryleden bijvoorbeeld wat ze het belangrijkste onderwerp vinden in de aanpak van de veiligheid in wijken. Willen zij vooral dat we de aandacht richten op verkeershufters, woonoverlast, jongerenoverlast, ongure types, drugsdealers of troep op straat? Als de meesten willen dat de troep op straat wordt opgeruimd, gaan we daar meer uren aan besteden’, licht wethouder Joost Eerdmans van Veiligheid toe. De jury komt tot 2018 twee keer per jaar bij elkaar. De eerste keer wordt een rapportcijfer gegeven. Een jaar later ook, om te zien of de veiligheidsaanpak volgens de jury is verbeterd. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie