Advertentie

Rotterdammer dreigde wethouder te laten doden

De bedreiging zou voortkomen uit een langer lopend conflict dat de man over een pand zou hebben gehad

13 november 2013

Een 47-jarige Rotterdammer is woensdag aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht de Rotterdamse PvdA-wethouder Hamit Karakus te hebben bedreigd met de dood. Dinsdagavond was bij de politie informatie binnengekomen dat de man van plan zou zijn de wethouder te laten doden.

Langer lopend conflict
Op basis van de ontvangen informatie besloot het Openbaar Ministerie de wethouder te laten beveiligen en de Rotterdammer aan te houden. De bedreiging zou voortkomen uit een langer lopend conflict dat de man over een pand zou hebben gehad en waarbij de wethouder vanuit de gemeente betrokken was geraakt. Na de arrestatie heeft de politie het huis van de man doorzocht, liet de politie woensdagavond weten.


Mogelijk anderen betrokken
Karakus is wethouder wonen, ruimtelijke ordening, vastgoed en stedelijke economie en projectwethouder zuid. Hoe de wethouder is bedreigd kon een woordvoerder van het Openbaar Ministerie ,,in het belang van het onderzoek'' niet zeggen. Volgens hem waren er aanwijzingen dat er ,,mogelijk ook anderen betrokken zijn'' bij de zaak. Of de wethouder op dit moment nog wordt beveiligd, is onduidelijk. Het OM kan in het belang van het onderzoek ook niets zeggen over beveiligingsmaatregelen.

Onacceptabel

Karakus zelf is vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is geschokt en vindt het onacceptabel dat mensen met de dood worden bedreigd, laat zijn woordvoerder weten. De burgemeester heeft er alle vertrouwen in dat de politie en het OM de zaak tot op de bodem zullen uitzoeken. Het gemeentebestuur zal op allerlei manieren wethouder Karakus ondersteunen, zodat hij zijn functie kan uitoefenen.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Geesje
Op de dag dat journalisten van NRC een persvrijheid ontvangen vanwege rapportage over misstanden op Rotterdamse mosliminternaten (verantwoordelijkheid Karakus !) komt het bericht dat deze wethouder wordt bedreigd.

Dat is wel heel toevallig. Of niet ?
Advertentie