of 59232 LinkedIn

Rotterdam subsidieert opsporingsprogramma

RTV Rijnmond gaat een regionaal opsporingsprogramma uitzenden, Bureau Rijnmond geheten. Dat wordt gemaakt in samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie.
2 reacties

RTV Rijnmond gaat een regionaal opsporingsprogramma uitzenden, Bureau Rijnmond geheten. Dat wordt gemaakt in samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie. 

Wens van coalitie
De gemeente Rotterdam stelde hier een subsidie van 100.000 euro voor beschikbaar. 
De komst van het programma is één van de coalitiewensen. 'Een regionaal opsporingsprogramma is een effectief middel tegen criminaliteit. Met Bureau Rijnmond roepen we de hulp in van alle inwoners uit de hele regio Rotterdam. Met hun tips hopen we zaken sneller opgelost te krijgen en daders sneller op te sporen en te straffen. Zo helpen mensen mee aan een veiliger stad en regio', aldus Joost Eerdmans, wethouder veiligheid in Rotterdam.

Elke donderdag
Het programma is elke donderdag te zien na het nieuws van 17.00 uur en wordt daarna elk uur herhaald. (ANP)
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door anoniem op
1 Enkele jaren geleden werd ingebroken bij mijn buren, bij andere buren en bij mij een poging daartoe gedaan. Toevalligerwijze heb ik enkele jongeren zeer expliciet hierover horen spreken. Ik trachtte aangifte te doen, maar dat lukte niet. Politie nam het niet serieus.
2 Aangifte doen van identiteitsfraude is me niet gelukt. Ik mocht weer eens langs komen als ik wist wie het gedaan had. Als ik dat wist, had ik de politie niet meer nodig.
3 Melding getracht te maken van ernstige kindermishandeling in de buurt. Politie insinueerde dat ik een hekel aan die buurtbewoners had en dus de melding deed. Kind is inmiddels verdwenen, gezin woont er nog.
4 Aangifte doen van molest is me niet gelukt.
5 Aangifte doen van diefstal van mijn fiets is me niet gelukt.
6 In mijn vorige woning kwam er een jonge 'dame' aan het portiek wonen, die zich prostitueerde. Politie verwees naar woningverhuurder, die terugverwees naar de politie. Uiteindelijk ben ik zelf maar verhuisd.

Wat denkt u, zou ik de politie ooit nog benaderen?
Door Henk (Nederlander) op
Geweldige gemeente met zo'n Eerdmans als wethouder en Aboutaleb als burgemeester.
Woon er nu nog niet, overweeg het wel.