Advertentie

Rotterdam houdt stadsinitiatief

Het vernieuwende van het stadsinitiatief schuilt in de mogelijkheid dat alle Rotterdammers stemmen over de besteding van een deel van de gemeentebegroting.

19 juni 2012

Het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders blijft in het stadsinitiatief geloven, hoewel het er minder aan wil uitgeven. Voor de komende jaren is het budget voor het uitvoeren van ideeën van burgers geen 4, maar 3 miljoen euro. In het najaar start de tweede ronde.

Luchtsingel
Bij het eerste stadsinitiatief kozen de Rotterdammers voor de Luchtsingel, die wordt aangelegd bij het Hofplein. Sommige raadsfracties uitten kritiek vanwege de kosten en het draagvlak, maar het stadsbestuur noemt het nu ,,een vernieuwende bijdrage’’ aan de stad. Wel moeten meer groepen Rotterdammers worden bereikt, stelde het college maandag in een brief aan de raad.

Creativiteit
Geroemd worden daarin de creativiteit, de inzet en het organiserend vermogen van de Rotterdammers die plannen indienden. Het vernieuwende schuilt onder meer in de mogelijkheid dat alle Rotterdammers stemmen over de besteding van een klein deel van de gemeentebegroting. In 2012 was dat 0,09 procent van alle uitgaven van de stad.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie