Advertentie

Roermond 'verbijsterd' over besluit minister Blok

Wethouder Ferdinand Pleyte

02 juli 2013

Wethouder Ferdinand Pleyte (D66) van Roermond is ,,verbijsterd' over een beslissing van minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst om het belastingkantoor in Venlo uit te breiden ten koste van dat in Roermond. 

Geen overleg gemeente of provincie

Volgens Pleyte nam Blok die beslissing zonder voorafgaand overleg met de gemeente en de provincie Limburg, zoals gebruikelijk. Bovendien was eerder afgesproken dat het belastingkantoor in Roermond in zijn huidige vorm zou blijven bestaan. Het besluit van Blok kwam voor Roermond als een donderslag bij heldere hemel. Het kantoor in Roermond wordt sterk afgeslankt of gaat dicht.

Leegstand

Na de KMS (Koninklijke Militaire School), de Open Inrichting en de Kamer van Koophandel is het kantoor daarmee de vierde Rijksinrichting die weg gaat uit Midden-Limburg. Pleyte is ook verbolgen dat in Venlo voor de uitbreiding moet worden gebouwd, terwijl in Roermond veel kantoren leeg staan.

Reacties: 7

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Piet
Herkenbaar.

Ligt Roermond nu dichter bij de randstad of Venlo?
mart / beleidsmedewerker
Sinds jos van Rey weg is loopt alles anders in roermond (en limburg).....
Kritikus / Geen Hagenees
Laatste zin is exemplarisch. Kantoorruimte genoemd, toch weer nieuwbouwen.

Minister Blok slaagt er niet in om ook maar 1 dossier goed te managen.
eric
Jos van Rey heeft het allemaal niet zo slecht gezien.

Jullie hebben daar in Roermond het begin van je eigen graf gegraven.

Koekje van eigen deeg nu..

.
Willem Kamps
Na al dat gerommel door vooral Van Rey is dit de straf: Roermond wordt in zijn geheel opgeheven. En wie, buiten Roermond, ligt daar wakker van?
Niek / jurist
Tsja, geen vooroverleg meer met Roermond. Je kon er op wachten. Nu heb ik minister Blok niet zo hoog zitten, maar het bezuinigen op de Rijksdienst moet volgens mij eerst op basis van efficiency gebeuren. Pas daarna is er ietsje ruimte voor kralen en spiegeltjes voor de lokale besturen.
D. van Arum / hoofd financien
Ons......Josje is weg en de VVD lobby werkt niet meer.
Advertentie