Advertentie

Roermond krijgt coalitie zonder VVD

Roermond krijgt een nieuwe coalitie zonder de VVD. De huidige coalitiepartijen CDA en PvdA gaan verder met vijf kleine partijen, verenigd onder de naam O5.

21 november 2012

Roermond krijgt een nieuwe coalitie zonder de VVD, de grootste partij in de gemeenteraad. Informateur Yvonne van Rooy bracht daarover dinsdagavond een advies uit aan de huidige coalitiepartijen CDA en PvdA.

O5

Die gaan verder met vijf kleine partijen, die zich verenigd hebben onder de naam O5. Deze partijen leveren twee wethouders. Samen heeft de nieuwe coalitie 16 van de 31 zetels.

Corruptie
De VVD stapte enkele weken geleden uit de coalitie nadat VVD-wethouder Jos van Rey was opgestapt. Justitie verdenkt hem van corruptie en lekken uit een vertrouwenscommissie.

Wethouders
De fractievoorzitters van CDA, PvdA en GroenLinks gaan als formateur aan de slag bij de verdere coalitievorming. Wie de nieuwe wethouders worden, is nog niet bekend.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

O. ten Hove
Nu nog een regering zonder vvd en Nederland wordt een Hemel op aarde... Wethouders die zwart geld verdedigen. Egoisten die vergeten dat de mens een sociaal wezen is en het geluk dat ze hebben aan zichzelf denken te danken. Wat een zielig zooitje de Rutte-bende. De Franse Revolutie was er niet voor niets...
Advertentie