of 59221 LinkedIn

Reinier van Zutphen voorgedragen als ombudsman

Reinier van Zuthpen wordt vermoedelijk de nieuwe Nationale ombudsman. De Tweede Kamer stemt binnenkort over zijn benoeming.
1 reactie

Reinier van Zuthpen wordt vermoedelijk de nieuwe Nationale ombudsman. Hij is voorgedragen door een commissie van de Tweede Kamer die op zoek is naar een nieuwe ombudsman. De Tweede Kamer stemt binnenkort over zijn benoeming.

Van Zutphen is nu president van het College van Beroep voor het bedrijfsleven. Voor die tijd was hij onder meer voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak.

Op zoek

De Tweede Kamer is al enige tijd op zoek naar een nieuwe ombudsman. De benoeming van de vorige ombudsman, Guido van Woerkom, liep spaak. De voormalige hoofddirecteur van de ANWB raakte in opspraak vanwege eerdere negatieve uitlatingen over Marokkanen. Vlak daarna brak een storm van kritiek los toen bleek dat hij een vertrekbonus zou ontvangen bij de ANWB.

Nieuwe procedure
Daarop begon de Kamer een nieuwe procedure. Daarin solliciteerden 65 mensen naar de functie. Na gesprekken en een selectie bleven er twee kandidaten over met wie de commissie een tweede gesprek voerde. Uiteindelijk besloot de commissie, waarin zeven Kamerleden zitten, Van Zutphen voor te dragen voor de post.

Waarnemer
Burgers kunnen bij de ombudsman aankloppen als zij klachten hebben over de overheid en daar geen gehoor voor vinden. De ombudsman kan ook zelf een onderzoek beginnen naar een mogelijke misstand. Het afgelopen jaar was Frank van Dooren waarnemend ombudsman. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door verwarde man op
ondertussen hangt er een heli boven mijn hoofd in Hilversum, daar moeten ze eens wat aan doen in den Haag!