Advertentie

Raadslid van "kampbeul-tweet" verlaat tijdelijk politiek

In een e-mail aan de burgemeester en de raad van Heerlen schrijft hij ,,dat de afgelopen dagen een grote impact hebben gehad op mij als politicus en mens. Ik heb derhalve besloten om het politieke en publieke leven een maand te verlaten en te werken aan een stuk zelfreflectie’’

16 mei 2016

Het Heerlense raadslid Christian Petermann neemt een time-out van een maand om te werken aan ,,een stuk zelfreflectie’’, zoals hij dat maandag omschrijft in een mail aan de burgemeester en de gemeenteraad.

Officier van justitie

Petermann kwam vorige week in opspraak na een tweet over officier van justitie Anja Janssen in de strafzaak tegen politicus Jos van Rey. In die tweet vergeleek hij haar met een kampbeul in Auschwitz. Hij kreeg een stortvloed van kritiek over zich heen en het Openbaar Ministerie deed aangifte tegen hem.

Zelfreflectie

In de e-mail schrijft hij ,,dat de afgelopen dagen een grote impact hebben gehad op mij als politicus en mens. Ik heb derhalve besloten om het politieke en publieke leven een maand te verlaten en te werken aan een stuk zelfreflectie’’. (ANP)

Reacties: 9

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

T. ten Klooster
Iemand die zulke dingen zegt schaar ik in de zelfde categorie als dhr. van Rey. Weer een voorbeeld van de zuidelijke mentaliteit?
Rik / journalist
Gewoon blijven zitten, nadat je een officier van justitie hebt vergeleken met een kampbeul. Dat kan allemaal in het bronsgroen eikenhout.
Ellen
Even een maandje ertussenuit voor zelfreflectie. Tja, wie zou daar geen zin in hebben? Alleen kan niet iedereen zich dat veroorloven. Nou, veel plezier en wijsheid toegewenst, meneer Petermann. Aangezien u schrijft "dat de afgelopen dagen een grote impact hebben gehad op mij als politicus en mens" schat ik in dat u een leerzame tijd tegemoet gaat.
Jack
Laten we niet te snel wijzen op volksaarden, in dit geval de zuidelijke.

Zo was bijv. de vorige week minister Kamp (een oosterling) in het nieuws vanwege het onoirbare gebruik van zijn privé e-mailbox voor ministerieel gebruik. Minister Kamp zei doodleuk, dat hij dit gewoon bleef doen als het hem praktisch uit zou komen.

Net als bij Van Reij, heeft Kamp lak aan afspraken. Hij bepaalt zelf wel wat goed is!
Jacob Bolhuis / Raadslid
Mag de raad uit met deze ongenuanceerde uitspraken.

Een maand nodig voor zelfreflectie? Wel doorbetaald neem ik aan?
doeterniettoe / -
@ A.M.B. te Naar: met uw opmerking geeft u aan tot dezelfde categorie te behoren, misschien zelfs wel lager.
Karel van Klaveren
Raadslid verzendt tweet. Leest het terug en concludeert dat inhoud niet kan. Tweet wordt na enkele minuten al verwijderd, onder excuses.

Maar toch meent OM aangifte te moeten doen.

In wat voor eng totalitair land leven wij eigenlijk ?
Arjan
Van Rey noemt de rijksrecherche "beulen" en " gestapo"; http://politiek.eenvandaag.nl/tv-items/55466/jos …



Terecht dat er eindelijk aangifte is gedaan tegen de iemand uit de kliek van Van Rey die hem ten koste van Roermond in bescherming blijft nemen.



Het is volkomen terecht dat er uitgebreid onderzoek is gedaan naar Van Rey. Ook dat er huiszoeking is verricht.



Opdrachtnemers van grote opdrachten in Roermond die op zo'n manier een wethouder meesleept moeten te maken krijgen met een Openbaar Ministerie. Van Rey heeft de geheimhouding rondom een burgemeestersbenoeming doorbroken. Hij is wethouder en beroept zich op zijn eigen wetten.



Volkomen terecht dat het Openbaar Ministerie de bizarre beschuldigingen en uitlatingen op het functioneren van de rechtstaat uit de kring van Van Rey aanpakt.
Wottsjer
Misschien Jos ook meenemen op cursus, is vast geen verspilde energie hem ook te 'zelfreflecteren'.
Advertentie