of 59232 LinkedIn

Raadslid Nouhi verlaat PvdA

Het Bredase raadslid Jamal Nouhi heeft zijn lidmaatschap van de PvdA opgezegd. Hij gaat door als eenmansfractie na zijn omstreden uitspraken over homo's.
10 reacties

Het Bredase raadslid Jamal Nouhi heeft maandag zijn lidmaatschap van de PvdA opgezegd. Hij verlaat de PvdA-fractie in de gemeenteraad van Breda en gaat als zelfstandige fractie verder. Nouhi heeft dat laten weten in een verklaring.

Homofilie
Het raadslid raakte vorige week in opspraak door uitspraken over homoseksualiteit en homorechten. Op een internetforum vergeleek Nouhi homoseksualiteit met pedofilie en had hij kritiek op mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch, die zich bemoeit met de homorechten in zijn herkomstland Marokko. Partijgenoten en PvdA-voorzitter Hans Spekman distantieerden zich van de uitlatingen.

Vergane glorie
,,Er is op basis van een bericht meteen een aanval ingezet en stelling genomen zonder fatsoenlijk naar mij te luisteren. Binnen de partij is er weinig ruimte voor een kritische noot. De partij slaat wild om zich heen als het imago ter discussie komt te staan. De PvdA is vergane glorie'', staat in zijn verklaring.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Veldkamp (ambtenaar) op
Reactie op Bert: helemaal met u eens. Word moe van al die collega's die elke dag weer lopen te oordelen over al die conflicten in het midden oosten en wie wat elkaar daar aandoet.

En als je dan zegt dat ze daar niet over kunnen oordelen vanuit hier, dan kijken ze je raar aan. Blij om te lezen dat er iemand is die het ook zo ziet.
Door Machiavelli (spinner) op
Klassemove dit, een politieke zet in zijn essentie! Coalitie heeft nog maar 20 van de 39 zetels nu. Erg wankel, zo'n kleine meerderheid. De macht ligt (bijna) voor het grijpen.

Ik neem aan dat u zelfstandig doorgaat, meneer Nouhi. Dan wil ik u de tip geven om op zoek te gaan naar een ontevreden raadslid binnen de coalitie. Als u die heeft gevonden, houden jullie samen de sleutel tot de meerderheid van stemmen in handen.

En dat is goud. Wat zullen jullie een hoop kunnen eisen in ruil voor jullie stemmen! Te beginnen bij het voorzitterschap van een mooie commissie!
Door Rinus op
De PvdA, haantje de voorste als het gaat om verdedigen en pamperen van moslims. Zelfs als ze hele stadswijken terroriseren. Deze partij is de beschermengel voor illegalen, asielzoekers en immigranten. Kortom, de partij voor alles en iedereen met een andere huidskleur dan de blanke Nederlander. De Partij die er was voor de ARBEIDERS, waar de partij voor is opgericht, maar die haar aanhang al tig jaar geleden heeft verraden. Die partij werd de Partij van de Allochtonen. Geen normaal denkende Nederlander die nog op deze partij stemt.

Tientallen jaren hebben ze opzichtig de kant gekozen voor hun nieuwe zielige aanhang van minderheden, met name voor moslims. En kijk wat er de afgelopen tijd gebeurt! De éne na de andere via de PvdA op het pluche gekomen Turk, Marokkaan en noem maar op kraakt zijn partij af. De PvdA krijgt het allemaal keihard terug in hun eigen face. steeds meer intolerante moslims met haat tegen homo's, tegen Joden en zelfs tegen de blanke Nederlander komen uit de ''haatkast''. Nu zelfs scheidt deze homohater zich van de PvdA af.

De partij met een minister van BZ die Israël (en dus de Joden) wil boycotten. De PvdA kiest al jaren de kant van terroristen zoals Hamas. En nu worden ze ondanks hun steun geconfronteerd met een boze moslim-achterban. Meer achterban heeft e
de PvdA ook niet meer trouwens. Want behalve de arbeiders (die richting SP zijn vertrokken) hebben ook de ambtenaren zich van de PvdA afgewend (richting D66).
Door Bert op
Hoewel ik de opmerkingen van Nouhi bepaald onhandig vind heeft hij wel een punt als hij zegt, dat je niet aandere landen moet beoordelen met een westerse blik.

Daar zit namelijk iets arrogants in. Natuurlijk is de vrijheid die andersdenkenden en andersgeaarden hier ondervinden een groot goed, maar onze normen ten aanzien van tolerantie en emancipatie kan je nioet 1-op-1 vertalen naar anderssoortige landen. Het is dezelfde naïviteit waarmee de Amerikanen landen als Afghanistan en Iraq binnenvallen en dan denken dat de bevolking gelukkig wordt als ze een parlementaire democratie krijgen. Deze goed bedoelde maar naïeve gedachte gaat immers voorbij aan allerlei tegenstellingen tussen mensen en groepen die wij hier niet kennen.

Dat geldt ook voor de positie van vrouwen en homo's. Ik ben blij met onze waarden, maar dat maakt ze niet universeel. Hoe jammer dat wellicht ook mogen vinden vanuit een Nederlands gezichtspunt.

Bovendien beoordelen wij met een hautaine blik de mensenrechten elders, maar hebben wij evenzo goed een blinde vlek voor waarden die bij ons minder geworteld zijn maar daarom niet per se minder waardevol.
Door roland (adviseur) op
De reacties over vergane glorie zijn volkomen onbetekenend, evenals opmerkingen daarover, waarom dan lid worden, waarom er op reageren? blijkbaar toch nog meer dan vergane glorie. Het raadslid moet zich gewoon aan de wet houden, niet discrimineren en geen opruiende uitspraken doen. Dat hij nog even verder gaat als eenmans fractie is een uitkering regelen op koste van de raad en dat mag, Volgende raadsverkiezing zien we hem nooit meer terug. Uitspraken als: pedofielen zijn ook homofiel, zijn typische waanzin uitspraken. Algemeenheden zijn dat vaak en op geen enkel feit gebaseerd. Alsof er een verbinding zou bestaan tussen beiden. En ook het feit dat je zelf pedofiel bent en homofiel ( door de voorzienigheid) "ik heb de ervaring!!!",maakt niet dat je kan spreken voor anderen, hoewel ik het wel waardeer dat een dader zo royaal voor zijn daden uitkomt. Maakt hem niet minder eng.
Door HenC op
@ De voorzienigheid
Welke mening deel je dan? Dat heeft toch niemand gezegd? Je deelt je eigen mening dus.
Door John ( --) op
de uitspraak "De PvdA is vergane glorie" - dat klopt helemaal
Door De voorzienigheid op
Ik deel de mening dat minimaal 80 % van pedofielen, eveneens Homoseksueel is. Ik ben geen Marrokaan, slechts gewoon Nederlander. Ik kan het weten. Ik heb de ervaring!!!
Door Henkie op
Niet bepaald mijn type, die Nouhi. Maar met zijn uitspraak "De PvdA is vergane glorie" slaat hij wel de spijker op de kop.
Door August Biels (gewezen ICT ambtenaar) op
Het lijkt een standaard reactie van allochtone politici die de fout in gaan:

(a) Ik heb niks gedaan, ik heb het niet gedaan....
(b) ...en als ik het al gedaan heb dan is dat omdat ik daar RECHT op heb
(c)... en niemand begrijpt mijn cultuur, en iedereen...
(d)... discrimineert mij omdat ik marokkan/turk/moslim/allebei/alledrie ben....

Ik word er zo langzamerhand een beetje moe van.