of 59232 LinkedIn

Raad Tilburg schrikt van duurdere verbouwing 013

De gemeenteraad van Tilburg is onaangenaam verrast omdat de verbouwing van poppodium 013 veel duurder uitvalt. Toch ging een ruime meerderheid akkoord met een extra bijdrage van 2,2 miljoen euro.
3 reacties

De gemeenteraad van Tilburg is onaangenaam verrast omdat de verbouwing van poppodium 013 veel duurder uitvalt. Desondanks ging een ruime meerderheid maandagavond akkoord met een extra bijdrage van 2,2 miljoen euro.

Extra subsidie
Vorig jaar werd al 7,7 miljoen euro gereserveerd voor de verbouwing. De verbouwing valt duurder uit en er is extra subsidie nodig omdat 013 geen geld heeft om zelf de ernstig verouderde geluid- en lichtinstallatie te vervangen.

Niet voorzien
Partijen vroegen zich af waarom niet meteen met tegenvallers rekening was gehouden. Volgens cultuurwethouder Marcelle Hendrickx (D66) was de duurdere verbouwing niet te voorzien en is er nu zo realistisch mogelijk gerekend.

Concurrentie
Zowel de kleine als de grote zaal van 013 wordt uitgebreid. In de grote zaal is straks plek voor 3200 concertgangers. De uitbreiding is nodig omdat 013 achterop dreigt te raken bij andere poppodia. Ook de vervanging van het geluid en licht is nodig om te kunnen concurreren met moderne podia en vanwege de eisen van toonaangevende bands. De verbouwing begint volgend jaar mei en moet in oktober klaar zijn. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Als iets geprivatiseerd zou moeten worden zijn het wel dergelijke ondernemingen; poppodia,; waar gaat dit over!!! Maatschappelijk geld dient t.b.v. de maatschappij en niet voor "leut/vermaak". Verkoop het pand mocht dit van de gemeente zijn en stel gewoon regels voor het gebruik. Gemeentes blijf of ga terug naar je leest!
Door Adje Patatje (Tilburgenees) op
De voorganger van huidig burgemeester Noord-anus moest al opstappen vanwege een te duur theater. De geschiedenis herhaalt zich...?
Door JHAGM Sneuf van Toetellaere (BD) op
Hoofdstuk 2 , nu Adjes Muziekcentrum misschien?