Advertentie

PVV-Statenlid Noord-Brabant stapt op

Het Brabantse Statenlid Jan Kerkhoff gaat de komende twee maanden als eenmansfractie verder en wil zich na de verkiezingen gaan inzetten voor 50PLUS

16 januari 2015

Het Brabantse Statenlid Jan Kerkhoff is vrijdag uit de PVV-fractie gestapt. Hij zegt dat zijn vertrek het resultaat is van van een proces dat is begonnen met de omstreden uitspraken van PVV-leider Geert Wilders over minder Marokkanen. Hij heeft zich verder gestoord aan de contacten van de PVV met Le Pen in Frankrijk en Filip Dewinter in België en het pleidooi om alle moskeeën te sluiten.

50PLUS

Kerkhoff gaat de komende twee maanden als eenmansfractie verder en wil zich na de verkiezingen gaan inzetten voor 50PLUS. De Brabantse PVV-fractievoorzitter Alexander van Hattem reageerde vrijdag verrast omdat hij de argumenten niet eerder heeft gehoord. Hij denkt dat Kerkhoff is opgestapt omdat hem een onverkiesbare plek is aangeboden voor de komende verkiezingen, een plek die hij heeft geweigerd.


Derde
Kerkhoff is het derde PVV-Statenlid dat binnen korte tijd zijn fractie verlaat. Afgelopen weken namen respectievelijk de Groningse en Gelderse Statenleden Matthijs Jansen en Marc van Kampen dezelfde stap. (ANP)

Reacties: 7

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

True
Ik heb me geen moment gestoord aan de minder, minder uitspraken want ze zijn niet gedaan, anders had het me ook niet gestoord.



De Stasimentaliteit van aangiftegekkies stoort me evenmin.
Rommel
Vorige maand stapte een PvdA-statenlid in Utrecht (in 2011 nog lijsttrekker) op onder opzegging van zijn lidmaatschap. Niets over gelezen in dit blad noch op de BBwebsite
pvv vrijwilliger
De lijst is bekend Jan Kerkhoff is eruit

Hattem/van der Kammen/ Frijters/ Kardol en van den Berg

in de top van de lijst. Nieuwkomers zijn Jake Owen Raats nu nog raaddslid in Etten Leur en dhr. Jan Pijnenburg
H. Karelsen / belastingdeurwaarder
De reactie van Rommel zegt ruim voldoende, niets aan toe te voegen!
True
No problem,zolang er pvv'ers verkiesbaar zijn stem ik op ze.
Jan
Het is te hopen dat de PVV veel zetels haalt, want des te meer fractieleden kunnen dan opstappen en andere fracties gaan versterken.
Kaas !
De bange twijfelradicalen kunnen een eigen partij beginnen, PVV-light.
Advertentie