Advertentie

PVV Gelderland doet aangifte tegen Verdaas

In verband met de bonnetjesaffaire van voormalig gedeputeerde en voormalig staatssecretaris Co Verdaas gaat de PVV Gelderland aangifte bij het Openbaar Ministerie doen.

07 december 2012

De PVV in Gelderland zal aangifte doen tegen ex-staatssecretaris Co Verdaas. PVV-leider Geert Wilders heeft dat donderdag gezegd in een Tweede Kamerdebat over het aftreden van Verdaas. Volgens Wilders is Verdaas een ,,sjoemelaar en fraudeur'' en hoort hij bestraft te worden.

Nog geen aangifte binnen
Bij het Openbaar Ministerie in Arnhem is op dit moment nog geen aangifte wegens valsheid in geschrifte gedaan tegen de opgestapte PvdA-staatssecretaris Co Verdaas. Dat heeft een woordvoerder donderdag tegen het ANP gezegd. Het OM ziet ook geen aanleiding om zelf onderzoek te doen.


Valsheid in geschrifte
Tijdens het debat in de Tweede Kamer vroeg PVV-leider Geert Wilders aan premier Mark Rutte of Verdaas zich niet schuldig had gemaakt aan valsheid in geschrifte. De vraag werd even later nog eens gesteld, maar nu door CDA-voorman Sybrand Buma aan zijn PvdA-collega Diederik Samsom. Rutte en Samsom benadrukten allebei dat het niet aan de Kamer is om daarover te oordelen, maar aan het OM.

Reacties: 8

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

jantje
Misschien kan men gelijk even zijn grondspeculaties natrekken?

Speculaties met in stuk grond in Arnhem. De waarde van de grond was hooguit 3 ton, maar hij gaf er 30 miljoen voor namens GS. Hoeveel is er aan de strijkstok blijven hangen?
gerrie
dom, dommer en co is het domst. dr voor zijn naam en nog niet kunnen rekenen. Doctor Rekenen en vooral in zijn eigen voordeel. Dat doen namelijk alle bestuurders, rekenen in hun eigen voordeel ofwel jatten van de burger. Voor dit soort mensen moet je totaal geen ontzag hebben. Ze kunnen namelijk helemaal niks.
Piet / directeur
Beste MARTIEN. Inderdaad niemand is schuldig, alvorens het bewezen is. Maar bewezen is dat hij valselijk declareerde. Bewezen is dat hij voor 1 % eigenaar werd v.e. woning waar hij niet ging wonen, louter om de Wet de omzeilen. Vervolgens zijn zowel Samson, als Rutte te oppervlakkig geweest. Maar het rommelde al lang bij Verdaas. Kortom binnen de P.v.d.A had zijn ster nooit tot Staatsecretaris mogen reiken. Bewijs dat ook het systeem verrot is!



Maar nog erger(lijker) is dat deze man eervol ontslagen is door de hoogste persoon in ons land. Nu komt hij ook voor een wachtgeld regeling van € 9.000 in aanmerking.

Als ik 3 km te harrd rijd krijg ik een boete, wordt ik gestrafd. En deze man man krijgt na weloverwogen, duurzame oplichting eervol ontslag. Bewijst nog sterker hoe verrot het systeem is. En dan durfde Verdaas nog te zeggen dat hij niet de bedoeling had de Provincie te benadelen????? Kortom een echte politicus. En Samson die dan zegt het gaat om kleine bedragen. Sorry maar als ik 3 km te hard ga, ga ik er gewoon op. Triest, triest de gewone man verliest zo alle vertrouwen met spot met de democratie! Steeds minder stemmen naar de stembus in crisistijd!!!!!
Boris
Ons stelsel is ziek. Deze boef ontvangt na zeg 4 weken rond te hebben gelopen op het ministerie (dat kan je nog geen werken noemen) 6 maanden lang wachtgeld van 9000 euro! per maand....



Let ook eens op al die verongelijkte tranentrekkende grootheidswaanzin van al deze witte boorden crimi's: Verdaas stelde zonder blikken of blozen op tv dat hij alle ambtenaren bedankt met wie hij zo goed samenwerkte op het ministerie...4 weken!??? ...doe ff normaal.

Molenkamp van Amarantis doet hetzelfde, op een andere manier: hij voelt zich aangetast in zijn "goede naam"...denkt Molenkamp soms dat het om iemand anders gaat dan om hemzelf??? Deze mensen moeten serieus onderzocht worden door een psychiater en uitgesloten worden van functies (bestuurlijk en ambtelijk) in het openbaar bestuur.
Piet / directeur
Beste BORIS. Ik begrijp je roep om een psychiater. Jij denkt dat helpt. Nee Boris het rapport v.e. psychiater gaat direct in de onderste la jongen. Ik wilde dat ik nog zo naief was als jij, ohhhh heeeeeerlijk lijkt mij dat!



Nee BORIS benoemt worden de loyale vriendjes die hun trouw en loyalitiei binnen de partij hebben bewezen en zich onvoorwaardelijk aan de fractiediscipline houden! Hij kreeg zelfs nu na deze structurele duurzame oplichting notabene eervol ontslag en daarmee derhalve die 9 mnds uitkering van € 9000 per mnd.



Beste BORIS, onze voormalige com v.d. Kon van Z.H. en N.H. ( Leemhuis- Stoutr en Harry Borghouts) traden af wegens onregelmatigheden. Borghouts nadat er ca 100 milj in Ijsland naar de knoppen ging, werd hij notabene gekandideerd als voorzitter van het ABP. Dat is ongeveer hetzelfde als dat je tegen inbreker zegt , "joh komend jaar zetten wij de deuren weer wagenwijd voor je op". Ook Leemhuis- stout kreeg giga functies toebedeeld. Zoiets als Femke nu bij Amarantis en Cohen in Haren. In feite weet je dat er op voorhand bij Femke en Job heel weinig uit zal komen, onder motto "pappen en nat houden". Recent waren er 2 Rechters vrijgesproken ik ken ze persoonlijk heel goerd. Ik weet 100 % zeker dat ze schuldig waren. Maar Boris ze maken deel uit van hun circuitje en men dekt elkaar. En dit soort zaken wordt door hun afgedaan als kwats! Allemaal kwats Boris dat gepeupel!!! Boris als niets komt tot iets, kan je ook kwats zeggen, je zakken zijn gevuld Boris. Triest maar dat kunnen jij en ik niet veranderen.
Boris
@ Piet: Schrijf je als "consultant" altijd zo onsamenhangend of ben je "gebruiker"?
Piet / directeur
Beste BORIS. Ik begrijp dat je mijn denkniveau niet kunt volgen.



Wat ontzettend stupide om iemand zonder enige info relatie te brengen met het woord "of ben je gebruiker".?Geef mij maar motiveringen en argumenten Boris! Blijkbaar had je die niet en dat zegt meer over jezelf dan over mij!
Piet / directeur
MARTIEN. Ik heb adviezen uitgebracht op ander terrein weliswaar aan verschillende Rechtbanken.



Stel dat deze Hr Verdaas gestrafd wordt is het een relatief zeer geringe straf. Taakstrafje of geringe boete! Het vergrijp op zich is relatief gering. Z'n voorbeeld functie blijft buiten beschouwing. Ook dat deze man giga gemeenschapsfgeld kost, blijft buiten beschouwing bij de Rechter!



Rechters zijn helaas niet bevoegd hem de grote vis HET WACHTGELD te ontzeggen. Bovendien uit de reacties van Rutte/Samson blijkt al dat het wordt gebaggatalliseerd. Men probeert de politieke functie zo weinig mogelijk te besmetten.



Ook Rechters voelen dit aan. Het gaat uit als een nachtkaars met volledige uitkering van wachtgeld!
Advertentie