of 59221 LinkedIn

PVV'er Faber huurt bedrijf zoon in voor provinciale site

De PVV-lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezingen, Marjolein Faber, heeft voor partijwerkzaamheden een bedrijf ingehuurd waarvan haar zoon mede-eigenaar is. Een woordvoerder van de PVV bevestigt berichtgeving hierover zaterdag in NRC Handelsblad.
7 reacties

De PVV-lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezingen, Marjolein Faber, heeft voor partijwerkzaamheden een bedrijf ingehuurd waarvan haar zoon mede-eigenaar is. Een woordvoerder van de PVV bevestigt berichtgeving hierover zaterdag in NRC Handelsblad.

Voorheen kosteloos

Faber heeft het bedrijf van haar zoon ingezet voor het beheer van de website van PVV Gelderland. Faber is sinds maart 2011 voorzitter van de PVV-fractie in de Provinciale Staten van Gelderland. Volgens de krant gaf de Gelderse fractie in 2012 en 2013 bijna 8500 euro uit aan kosten voor de website. De werkzaamheden voor de website werden eerder kosteloos gedaan door Statenlid Marc van Kampen, aldus de NRC.

 

Advies Elzinga: beëindig samenwerking

Faber heeft via een integriteitsbureau hoogleraar staatsrecht, Douwe Jan Elzinga, om advies gevraagd. Die stelt in het advies dat het ''wijs en verstandig'' is de samenwerking ''in deze vorm te beëindigen''. De PVV-woordvoerder laat weten dat dat inmiddels is gebeurd. Volgens Elzinga heeft de partij een ''integriteitsrisico'' genomen door het bedrijf in te huren, al heeft niet Fabers zoon maar zijn compagnon de werkzaamheden voor de website van de partij verricht. Er is ''geen sprake van een evident integriteitsprobleem'', oordeelt de hoogleraar.

 

Kritiek op Co Verdaas

Faber maakte eerder naam door fel van leer te trekken tegen Co Verdaas. Die kwam als Gelderse gedeputeerde onder vuur te liggen omdat hij onjuiste declaraties zou hebben ingediend. De Gelderse fractie van de PVV deed zelfs aangifte tegen Verdaas. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Pieter van der Amsten (Voorlichter) op
PVV Gelderland heeft de opdracht gegeven. PVV Gelderland is geen ambtenaar en geen 1e kamerlid. Faber is lid van de 1e kamer, namens de PVV. De PVV is volgens mij een particulier gefinancierd initiatief en ze mogen opdrachten uitdelen aan wie ze willen. Ook aan de zoon van mevrouw Faber.
Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Gutteguttegut; uit onmacht dit maar aangegrepen!?!? Hoeveel zonen, dochters, partners, vriendjes krijgen niet opdrachten toegespeeld. Niet slim om het zo direct te doen, maar laten we niet naïef doen. Het gros van de opdrachtnemers kent de opdrachtgevers van (golf|old boys)clubs of privé (studiemaatjes etc.). Als je iemand wilt n...ien, dan graag op relevante onderwerpen! Dat dit niet handig is gedaan; absoluut, maar dat het overal gebeurt...
Door Sylvia op
Dit gaat wel verder dan moddergooien in verkiezingstijd. Het zou wel eens een bewuste keuze van de NRC kunnen zijn geweest om op de dag dat de campagnes werden afgetrapt met dit nieuws te komen. Lees ook dit commentaar: http://www.ravage-webzine.nl/2015/02/28/verplich …
Door Bertus op
Tip voor NRC: Duik ook eens in de familie Marijnissen uit Oss.
Vader En dochter, die beiden de SP bestieren op alle fronten.
Nepotisme van het zuiverste water !
Door Fritz A. von Geusau op
Laat mevrouw Faber in deze kwestie de maat genomen worden, zoals zij in het verleden anderen de maat nam. Daar kan niemand toch iets op tegen hebben en mevrouw Faber wel het allerminste. Of gelden haar eigen maatstaven ineens niet, nu het haarzelf betreft?
Door Gemeente (ambtenaar) op
Dat moet kunnen, het immers de partij voor de vrijheid in zeggen, doen en handelen
Door Frank op
Het moddergooien is begonnen.
BB ten voeten uit.