Advertentie

PvdA Zuid-Holland wil Erbas niet meer

De fractie en het bestuur van de PvdA in Zuid-Holland starten een interne procedure tegen statenlid Bahattin Erbas. Ze willen hem niet meer terug in de provincie.

28 januari 2014

De fractie en het bestuur van de PvdA in Zuid-Holland beginnen een interne procedure tegen Bahattin Erbas. Ze willen daarmee bereiken dat de 53-jarige Hagenaar niet terugkeert als PvdA-Statenlid in de provincie. Dat stelt de fractie dinsdag in een verklaring.

Ernstig ambtsmisdrijf
In 2011 gaf Erbas op aandringen van zijn partij zijn zetel op, nadat bekend was geworden dat hij door de gemeente Den Haag was ontslagen wegens een ernstig ambtsmisdrijf. Onlangs gaf hij aan de zetel in te willen nemen die is vrijgekomen na het vertrek van een ander Statenlid.

Integriteitscode geschonden
De beëdiging is woensdag. De PvdA-fractie heeft het partijbestuur nu gevraagd daar een stokje voor te steken omdat Erbas ,,de integriteitscode van de partij in ernstige mate heeft geschonden''.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jos Praat / beleidsadviseur
Wat een fragmentarisc bericht. Wat is hier nu werkelijk aan de hand?
Gerrit / ambtenaar
Hij heeft gedurende een aantal jaren vervalste facturen naar de gemeente Den Haag gestuurd en hiervan heeft hij riant geleefd. Is hiervoor veoordeeld tot een werkstraf van 240 uur. Hij moet € 40.000 terugbetalen.
Advertentie