of 59232 LinkedIn

Provinciebestuurders gaan graag op dienstreis naar China

Volgens het onderzoek is China zo populair omdat de provincies er deuren kunnen openen voor het bedrijfsleven. Die kunnen relaties leggen en contracten afsluiten.
1 reactie

Bestuurders van de meeste Nederlandse provincies hebben de afgelopen vier jaar dienstreizen naar China gemaakt. Noord-Brabant spant de kroon. De provincie gaf sinds 2011 ruim 77.000 euro uit aan handelsmissies naar China. Zeeland was het zuinigst, de provincie spendeerde minder dan 10.000 euro aan tien trips.

Kosten
Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van de NOS en de regionale omroepen. De resultaten zijn donderdag bekendgemaakt. De media vroegen de provincies naar de kosten van al hun buitenlandse reizen in de afgelopen vier jaar. Negen van de twaalf provincies reageerden.

Verre Oosten
Ook de gedeputeerden van Zuid-Holland en Gelderland reizen graag naar het Verre Oosten. Zuid-Holland gaf in vier jaar tijd 43.000 euro uit aan reizen naar China. Gelderland had de afgelopen bestuursperiode jaarlijks een budget van 53.000 euro beschikbaar voor de relatie met China.Brabant gaf de afgelopen vier jaar bijna 200.000 euro uit aan buitenlandse reizen, evenveel als Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Friesland en Zeeland bij elkaar.

Bedrijfsleven
Volgens het onderzoek is China zo populair omdat de provincies er deuren kunnen openen voor het bedrijfsleven. Die kunnen relaties leggen en contracten afsluiten. Of dat lukt, is niet helemaal duidelijk. De meeste andere reizen waren binnen Europa. Dat zijn vaak geen handelsmissies, maar functionele reizen zoals het bijwonen van vergaderingen over grensoverschrijdende kwesties. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Plafond op
Ze kunnen van China leren hoe je muren bouwt, om ongewenste vreemdelingen buiten te houden.