of 59232 LinkedIn

Provincie Gelderland neemt vijfde keer pas juist besluit

De Raad van State gaf woensdagmorgen groen licht voor het goedkeuren van een aanpassing van het bestemmingsplan in Gelderland, nadat de provincie 4 x eerder misgreep.
7 reacties

De provincie Gelderland is er na vier keer proberen eindelijk in geslaagd de goedkeuring voor een saunacomplex in Putten juist te fomuleren. De Raad van State gaf woensdagmorgen groen licht voor het goedkeuren van een aanpassing van het bestemmingsplan. De zaak sleepte sinds 2008.

Geen motivering
Een bedrijf en twee omwonenden van het saunacomplex stapten naar de Raad van State toen de provincie in 2008 het plan goedkeurde. Zij vinden dat het welnesscentrum de Veluwse natuur en hun woongenot aantast. De hoogste bestuursrechter vernietigde de goedkeuring, omdat de juiste motivering ontbrak. Dat gebeurde in 2010 nog een keer. Bij het derde besluit in 2011 was het beleid voor natuurgebieden ondertussen veranderd en daar was geen rekening mee gehouden. Aan het vierde besluit ontbrak opnieuw een goede motivering.

Vijfde besluit
De Raad van State concludeert op basis van het vijfde besluit dat het saunacomplex de kwaliteit van het waardevolle landschap niet aantast.
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hans (Overheidscriticus (fulltime)) op
Lekker snel, 6 jaar! Is de sauna al failliet? Oh nee, daar houden ambtenaren nooit rekening mee.
Door Kees op
De Raad van State doet ook maar wat. Dus schuif niet alles op ambtenaren svp.
Door jaap (adviseur) op
Oh, nu snap ik dat onderzoek laatst naar uitblinkende provinciale ambtenaren pas..
Door Jannie op
En is er gedurende al deze sores iets veranderd aan de feitelijke situatie? Waarschijnlijk niet. De sauna draait gewoon door en zal dat blijven doen.
Dus wat heeft deze hele excercitie nou voor een nut? Omwonenden schieten er niets mee op, sauna schiet er niets mee op, gemeente schiet er niets mee op. Kost alleen veel tijd en geld (en frustratie waarschijnlijk) en er wordt een enkeling heel rijk van... En dat alles voor een paar woordjes...
Wat zijn we in hemelsnaam aan het doen in Nederland?
Door mee eens ( ex ambtenaar) op
niet alleen in de provincie Gelderland, maar ook in de provincie Utrecht kom je volop dit gedrag tegen / voorbeeld / de juridische afdeling van het dorp Amersfoort / die hebben zaken onder zich die al meer dan 5 sommige al meer dan 10 jaar lopen / nooit gaan ze deze zaken oplossen / immers de wethouder die er maximaal maar een paar jaar zit heeft toch niet het overzicht / en zelf stel je het aantal fte-s van je werkplek veilig / ook stel je je salaris veilig en dus je eigen zekerheid / de inwoners weten van niets / en het opleiding niveau van de gemiddelde wethouder is meestal niet meer dan verbaal goed kunnen praten / en zeker geen juridische of ruimtelijke ordening achtergrond /
Door Hans Jacobs op
Dat is nog snel voor ambtenaren. Zo houden zij wel werk.
Door Gerrie op
In Nederland houden we elkaar lekker aan het werk en produceren we niks. Op die 10% die echt werkt en belasting betaald na dan.