Advertentie

Prijsje niet voldoende om fietsenstalling te gebruiken

Een project om fietsers te laten parkeren in de bewaakte fietsenstalling in Apeldoorn is faliekant mislukt. De gemeente dacht de Apeldoorners met een prijs in het vooruitzicht te kunnen verleiden, maar tevergeefs.

30 december 2013

De kans op een prijs heeft Apeldoorners in de afgelopen 3 jaar niet verleid tot het stallen van hun fiets in een van de bewaakte stallingen in het centrum van de gemeente. Het gebruik van de fietsenstallingen is nauwelijks toegenomen en daarom stopt de gemeente per 1 januari met het project, zo maakte ze maandag bekend.

Project mislukt

Apeldoorn wilde dat er minder fietsen her en der in de winkelstraten zouden staan. De gemeente begon om die reden in 2010 met een actie, waarbij de toegangscode voor een fietsenstalling tevens een lotnummer was. Uit een evaluatie is maandag gebleken dat het project is mislukt.
 
Te ver lopen 

De meeste fietsers vonden dat ze te ver moesten lopen van een stalling naar een winkel. Ook gaan Apeldoorners ervan uit dat de fiets toch niet wordt gestolen, blijkt uit de evaluatie, en dat het de moeite niet loont om de fiets te stallen voor een kort bezoek. Mensen die de stallingen wel gebruikten, deden dat ook al voordat ze daarmee een prijs konden winnen.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Nerdmeisje
Dat ze eens uitscheien in 2014 met al dat ge-'prikkel' om de mensen te laten doen wat de gemeente wil. Tijd voor de gemeenten om te doen wat de mensen willen.
Advertentie