of 59221 LinkedIn

Pop-uppolitiebureau van wijkagent

In het tijdelijke politiebureau kunnen buurtbewoners binnenstappen met een klacht of een probleem. Wijkagent Wilco Berenschot wil er zo achter komen wat er speelt in de wijk.
1 reactie

Wijkagent Wilco Berenschot is maandag in een 'pop-uppolitiebureau' in Rotterdam-West in gesprek gegaan met bewoners uit de wijk. Ruim 25 mensen liepen binnen om een praatje te maken met de wijkagent. Dat liet hij aan het einde van de middag via een woordvoerster van de politie Rotterdam weten.

Klachten en problemen
In het tijdelijke politiebureau kunnen buurtbewoners binnenstappen met een klacht of een probleem. Berenschot wil er zo achter komen wat er speelt in de wijk. Hij kwam op het idee door de vele pop-uprestaurants en -winkels die hij in de stad zag verschijnen. Een particulier bood een deel van de woning aan voor het bureau.

Mobiele wijktafel
Begin vorig jaar kwam Berenschot met het initiatief voor een mobiele wijktafel in de buurt. Ook dat deed hij om erachter te komen wat er speelde in de wijk. Deze week kunnen bewoners nog terecht bij het pop-uppolitiebureau. Op een bord op straat staat wanneer de wijkagent aanwezig is. Hij meldt dit ook op zijn Twitteraccount. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door opmerker op
zie ook bericht over de wijkcriminaliteit