of 59232 LinkedIn

'Politie weer onder Binnenlandse Zaken'

Het ministerie van Binnenlandse Zaken moet weer net als vroeger de baas worden over de politie en de brandweer. Dat vinden ChristenUnie en D66
Reageer

Het ministerie van Binnenlandse Zaken moet weer net als vroeger de baas worden over de politie en de brandweer. Nu is het ministerie van Veiligheid en Justitie dat, maar dat is daardoor veel te machtig. Dat vinden ChristenUnie en D66. De verschuiving hoeft niet meteen, maar de volgende kabinetsformatie zou een goed moment zijn.

Aansturing vanuit lokaal bestuur
Ook speelt juist het lokale bestuur een grote rol in de aansturing van politie en brandweer. ‘De minister van Binnenlandse Zaken is juist de hoeder van het belang van de decentrale overheden en een slagvaardig openbaar bestuur. De huidige situatie schaadt de positie van het lokale gezag in het veiligheids- en openbare orde domein’, zegt ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers.

Terug naar BZK
Ook GroenLinks vindt dat de politie terug moet naar Binnenlandse Zaken. De partij wijst op de problemen bij de vorming van een Nationale Politie. Kamerlid Liesbeth van Tongeren vraagt zich hardop af of minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) ‘de juiste man is om de problemen op te lossen.’ Volgens haar is het beter om politie en justitie op verschillende ministeries onder te brengen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.