Advertentie

'Politici Sint Maarten moeten inleveren op hun 9000 euro'

Nederlandse Kamerleden willen dat hun collega's op Sint Maarten een fors bedrag gaan inleveren op hun salaris van 9000 per maand. Ze werken hier slechts één dag in de week voor.

05 maart 2013

Op Sint Maarten loont het om volksvertegenwoordiger te worden. Het maandsalaris van de vijftien parlementariërs bedraagt namelijk maar liefst 9000 euro per maand. Daarnaast hebben ze vaak nog een tweede baan, want voor dit loon wordt maar één dag per week gewerkt. Overigens telt het eiland slechts 30 duizend inwoners, vergelijkbaar met Edam-Volendam. De SP en VVD vinden de salarissen onacceptabel.

Zelfstandig
Sint Maarten behoort weliswaar tot het Koninkrijk der Nederlanden, maar is sinds 2010 een zelfstandig land met een eigen regering. Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden schrijft voor dat het eiland zelf verantwoordelijk is voor het rechtssysteem, onderwijs en ook voor goed bestuur. Nederland helpt Sint Maarten nog wel met het zelfstandig te worden op de terreinen via samenwerkingsprogramma’s.

Armlastig
Het hoge salaris van de parlementariërs veroorzaakt spanningen tijdens het Koninkrijksoverleg. Verwacht wordt dat het armlastige land om financiële hulp zal vragen aan Nederland. In de Telegraaf spreekt SP-er Ronald van Raak over 'belachelijke zakkenvullerij'. Hij wil dat Nederland geen schulden saneert voordat er iets aan de salarissen van de Statenleden gedaan wordt.

 
Salaris inleveren

Ook VVD-Kamerlid André Bosman noemt de salarissen in De Telegraaf  'een zoveelste verkeerd signaal richting Nederland'. Hij roept vervolgens de Statenleden op een fors deel van hun salaris in te leveren.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Piet / directeur
Tja al dit soort zaken wordt door politicie als normaal gezien.



Moet ik mijn belasting even niet op tijd betalen, komen die politicie gelijk knel en ik ook, de boeien en het gevang liggen dan al klaar.



Wat een moraal, wat een ethiek, wat een arrogantie!



Er is nog maar weinig veranderd sinds de middel eeuwen!
E.Doeve / jurid. beleid. medew ro
Vraagje: zijn dit omgerekende euro's of gaat het om locale currency? Dat scheelt nogal.....Logischer is om de locale munteenheid te vermelden en dan pas het omgerekende bedrag - als dat nodig is. Die info is dan meer helder, nu klinkt het echt suggestief. Overigens: ook valt hier ergens te lezen dat wij mede-Nederlanders over de grens ook een behoorlijke duit portemonneren......
hans wieser / senior project/programmamanager
Belonen naar prestatie en anders stoppen met subsidie.

Mooie gelegenheid om ook de misstanden in ons eigen land eens recht te zetten. Als wij anderen op de vingers, dan moeten wij zelf geen boter op ons hoofd houden. Burgemeesters, wethouders en andere volksvertegenwoordigers die VRIJWILLIG terugtreden/ontslag nemen horen geen wachtgeld te krijgen. Dit fenomeen loopt inmiddels de spuigaten uit. Enkele bekende voorbeelden zijn de vm wethouders in Apeldoorn, de burgemeester van Westervoort, een wethouder Deventer en ga zo maar door. Allemaal wachtgeldtrekkers waarvan de mensen in de straat terecht schande spreken. Niemand krijgt wacxhtgeld als hij vrijwillig opstapt, behalve de overheidsbestuurders in dit land.

Dus zorg eerst maar eens dat wij onze zaakjes zelf goed voor elkaar hebben!!!

Kortom

Advertentie