Advertentie

Petitie tegen Teeven als burgemeester van Haarlem

Inwoners van de gemeente Haarlem zijn een petitie gestart om aan te geven dat ze Fred Teeven niet zien zitten als burgemeester.

10 februari 2016

Veel Haarlemmers zien Fred Teeven als burgemeester niet zitten. Een internetpetitie was rond 15.00 uur al meer dan vijfhonderd keer ondertekend.

Sollicitatie in beraad
De petitie werd opgezet naar aanleiding van een bericht uit het Haarlems Dagblad van woensdag waarin het Tweede Kamerlid zei een sollictatie te overwegen. 'Ik ben er in mijn hoofd mee bezig, maar ben er nog niet helemaal uit', liet hij in de krant weten.
 

Laatste kunstje
De oud-staatssecretaris van Justitie groeide op in Haarlem en zou het burgemeesterschap van de Noord-Hollandse hoofdstad als 'laatste kunstje' wel zien zitten. Haarlem is op zoek naar een nieuwe burgervader omdat de huidige burgemeester Bernt Schneiders in september stopt. (ANP)

Reacties: 16

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

JJMoes
Van politie agent tot staatssecretaris: niks mis mee toch? Kan op elk niveau meedenken en begrijpen. Lijkt me redelijke leerschool voor burgemeester. Netwerkje in Den Haag erbij kan geen kwaad. Wordt Haarlem ook meer dan alleen satelliet Amsterdam.Conclusie: Keuze niet moeilijk
E.Doeve / jurid. beleid. medew ro
@Broadcaster: mee eens.
hans wieser / senior project/programmamanager
Is er dan geen enkel profiel voor het burgemeestersambt? Moet in ieder geval zich aan de wet houden, geen ziekelijke leugenaar zijn en van onbesproken gedrag zijn. Teeven heeft de kluit belazerd als staatssecretaris. Gelogen tegen het parlement. Doodzonde voor iemand die in het openbaar bestuur werkzaam is c.q. wil zijn. Het zou toch een lachertje zijn als Teeven burgemeester van welke plaats danook zou worden. Het voordragen van deze man zou al een minachting van de Haarlemse burgerij zijn en het ondubbelzinnige bewijs van de vriendjespolitiek in Den Haag en al helemaal bij de vvd. Begrijpen zij zelf niet dat het verplichte vertrek van veel corrupte partijgenoten het blazoen van de vvd al genoeg hebben geschaad? Of hebben de partijbonzen in Den Haag zo'n dikke plaat voor hun kop?
Henk
Iets meer context had dit bericht goed gedaan. "Een internetpetitie was rond 15:00 al meer dan vijfhonderd keer ondertekend". Hoe lang stond de petitie dan online? Een paar uur, een paar dagen? Is vijfhonderd reacties veel in 'online-petitie-land' en, er van uit gaande dat alleen Haarlemmers hebben gereageerd, op een bevolking van ruim 150.000?
Frank
Als Teeven wil solliciteren, mag hij dat gewoon doen. Een petitie is overdreven en overbodig. Een beetje vertrouwen, mensen, in het oordeelsvermogen van de Raad van Haarlem.
Paul / projectleider
Ja het is een doordrammer. Maar corrupt en leugenachtig, hoezo? En ja open orde is wel één van de dingen die een burgemeester in z'n portefeuille heeft.



Maar wel slim om even een proefballonnetje op te laten en dan pas te solliciteren
H. Karelsen / belastingdeurwaarder
Noem mij één politicus zonder smetje, 100% betrouwbaar en als kandidaat-burgemeester naar de wens van alle inwoners van Haarlem. Zoek je dan heeft Haarlem een primeur: eerste stad zonder burgemeester!
hans wieser / senior project/programmamanager
Enige affiniteit met de aard van het 'bedrijf' zou toch wel als eis moeten gelden. Teeven heeft niets met lokaal bestuur, is een ongelikte houwdegen, heeft schijt aan gekozen volksvertegenwoordigers/raadsleden e.d..

Je moet er als raadslid van Haarlem niet aan denken.....
Post
Mensen roepen maar wat en kennen Fred Teeven niet eens. Ze nemen klakkeloos aan van wat m.n. de oppositiepartijen via de media spuien. Deze man is een goed bestuurder en we moeten ook nog eens begrip hebben voor de situatie waar in hij zat toen hij officier van Justitie was. Het bedrag wat destijds is betaald, is gesanctioneerd door zijn leidinggevenden.

En wat de soap met het bonnetje betreft, daar zet ik toch een vraagteken bij de ambtenaren over de wijze waarop zij de boel hebben gearchiveerd en wat voor rol er politiek gezien is gespeeld. Ik vind Fred Teeven een geschikte persoon voor het ambt als burgemeester van Haarlem en denk dat er een goed bestuurder mee wordt binnengehaald.
loek / v.m. jur.medew. gsd
@Huibert. Eindelijk iemand die van zich afbijt. Vooral uw eerste zin is overduidelijk.Meer wil ik niet kwijt,
August Biels / gewezen ambtenaar
Je zult maar opgezadeld worden met zo'n brekebeen.
henk
Hij kan beter op een plek gaan werken waarbij hij niet met gemeenschapsgeld mag omgaan. Bijvoorbeeld papier prikken in Rotterdam
johannes / ambtenaar
Rutte vertelde het gisterenavond treffend:" ik zei nog zo, géén bonnetje".
Mirjam / Inwoner
Het is natuurlijk niet zeker of dit zo gezegd is, maar iemand die het burgemeesterschap omschrijft als een 'kunstje', lijkt mij per definitie niet geschikt. Wat een respectloze term voor een complexe en eervolle functie.
erik / ambt.
Wat is het probleem? Als hij niet liegt in zijn CV zal niemand hem toch voordragen??
K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
Wat een negatieve reacties. Is die man ergens voor veroordeeld of zo? Ik lees geen enkel inhoudelijk argument waarom hij geen burgemeester van Haarlem zou kunnen worden.
Advertentie