Advertentie

Paul Depla wordt de nieuwe burgemeester Breda

De gemeenteraad van Breda heeft Paul Depla vorogedragen als burgemeester. Depla is nu nog burgemeester van Heerlen.

15 januari 2015

Paul Depla wordt voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Breda. De gemeenteraad van Breda heeft dit woensdagavond besloten op voorstel van een vertrouwenscommissie uit de raad.

Resultaatgericht
Depla (PvdA) is nu nog burgemeester van Heerlen. Eerder was hij tien jaar wethouder in Nijmegen. Hij wordt in Breda de opvolger van Peter van der Velden. De gemeenteraad omschrijft de 49-jarige Depla onder meer als een krachtige, intelligente en initiatiefrijke bestuurder met een resultaatgerichte aanpak. In Heerlen is hij burgemeester sinds 2010.

Benoeming in maart
De aanbeveling voor het burgemeesterschap van Breda gaat naar de minister van Binnenlandse Zaken, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt overgegaan. Hij wordt volgens de gemeente naar verwachting begin maart van dit jaar geïnstalleerd. De in Eindhoven geboren Depla studeerde politicologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en begon daar in 2000 aan zijn wethouderschap.

Opvolger van Peter van der Velden
In 2007 raakte hij als wethouder van Nijmegen in opspraak omdat hij in het fietsenhok oraal zou zijn bevredigd door een vrouwelijk raadslid. Een meerderheid van de gemeenteraad van Nijmegen zag destijds de ophef als een privékwestie. In Breda was Peter van der Velden sinds 2004 burgemeester. Zijn vertrek was in 2016 gepland, maar hij besloot eerder weg te gaan wegens een nieuwe functie. (ANP)

Reacties: 7

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

William
Waarom steeds terugkomen op dat fietsenhokverhaal uit 2007. Wat is de relevantie? Sensatiezucht?
Frank
@William: ga de treurige gang van Hoes maar na. Dan snap zelfs jij (hopelijk) wat de relevantie is.
P.Pijpers / ambtenaar
Ik blijf me erover verbazen hoe het mogelijk is dat een wethouder met een pijpbeurt in het fietsenhok door een raadslid zo'n glansrijke carrière maakt terwijl een burgemeester die zogenaamd een lippenstift gestolen heeft meteen het veld moet ruimen.

Geesje / ict
Zie ook: https://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-orga …
Veerhoek
Waarom hebben de grote steden in het zuiden toch een voorkeur voor mannen die hun l*l niet in de broek kunnen houden ? In Maastricht de oversekste Onno die knaapjes bespringt zodra die de 18-jarige leeftijd hebben bereikt. En Heerlen (binnenkort Breda) met Paul de Gepijperde in het fietsenhok. Je zou bijna denken dat ze het onder de grote rivieren niet zo nauw nemen met fatsoen...
amtenaar / aow-er
@Veerhoek: ik ben benieuwd of Depla weer de wietteelt in Breda op de agenda zet. Of deed ie dat alleen om zo af en toe de krant te halen?
Joost
Deze man is in ieder geval geen homo. Er is niks mis mee om je als man zo nu en dan door een vrouwelijke collega te laten verwennen! Al haalt ze maar koffie
Advertentie