Advertentie

Paasshow motorzaak Helmond mag doorgaan

Burgemeester Elly Blanksma van Helmond weigerde DCA Motorcycles een vergunning te geven voor de paasshow. Maar de rechter zegt dat ze de ernstige vrees dat motorclubs naar de open dag komen onvoldoende heeft onderbouwd.

17 april 2014

De gemeente Helmond heeft een paasshow van een motorwinkel in Helmond ten onrechte verboden uit vrees voor de komst van rivaliserende motorclubs. De paasshow op maandag mag doorgaan. De rechtbank in Den Bosch heeft dat donderdag bepaald in een kort geding dat de motorwinkel tegen de gemeente had aangespannen.

Onvoldoende onderbouwing
Burgemeester Elly Blanksma van Helmond weigerde DCA Motorcycles een vergunning te geven voor de paasshow. Maar de rechter zegt dat ze de ernstige vrees dat motorclubs naar de open dag komen onvoldoende heeft onderbouwd. De burgemeester baseerde zich alleen op een negatief advies van de politie en dat kan niet zonder nadere motivering, aldus de uitspraak.

Outlaw motorclubs
De burgemeester wilde de paasshow verbieden omdat verschillende andere motorevenementen in Brabant op advies van de politie al zijn afgelast. De paasshow zou daarom extra in trek zijn bij zogenoemde outlaw motorclubs.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

H. Karelsen / belastingdeurwaarder
Kunnen we nog als motorrijder nog wel naar de meubelboulevard, de tuincentra, autoshows enz. enz.

't Moet echt niet gekker worden !
Johan Thole
Het begint lachwekkend te worden! Misschien moeten ze motorrijden ook maar verbieden; je weet immers nooit wat voor tuig er onder die helm zit.

(in mijn geval een hardwerkende burger die zich inspant voor de Digitale Overheid)
Advertentie