Advertentie

Oud-burgemeester sleept wethouders voor rechter

Wilma Verver heeft aangifte gedaan bij de politie tegen een wethouder en ex-wethouder uit Schiedam. Ze beschuldigt hen van smaad, laster, belediging en stalking

17 februari 2012

De in opspraak geraakte oud-burgemeester Wilma Verver-Aartsen (VVD) van Schiedam wil een wethouder en een oud-wethouder van de gemeente Schiedam voor de rechter slepen. Zij maken zich volgens haar schuldig aan smaad door onder een gefingeerde naam beledigende teksten op internet te spuien over Verver en haar gezin.

Aangifte
Dat maakte haar woordvoerder vrijdag bekend. Verver heeft donderdag aangifte gedaan bij de politie. Ze beschuldigt haar voormalige collega's niet alleen van smaad en laster, maar ook van belediging en stalking. Verver heeft nu justitie in Rotterdam gevraagd strafrechtelijk op te treden tegen twee bestuurders van de gemeente Schiedam.

Belangenverstrengeling

De oud-burgemeester stapte in juni vorig jaar op wegens publiciteit over belangenverstrengeling en haar functioneren. Later concludeerde het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) dat zij zich onder meer schuldig had gemaakt aan belangenverstrengeling. Ook hield zij een angstcultuur op het gemeentehuis in stand, aldus BING.

Recherchebureau

,,In verband met het indringende karakter van de schrijvers en de invloed die dit heeft op het hele gezin van de oud-burgemeester, heeft ze een particulier (digitaal) recherchebureau in de armen genomen’’, aldus de woordvoerder. ,,Het bureau heeft een analyse gemaakt van de geschreven teksten van de fora-schrijvers. Zo heeft het met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid hun identiteit kunnen vaststellen.’’

Deze zijn bij de officier van justitie bekendgemaakt. Verver stapte al eerder naar de politie om aangifte te doen van bedreiging.

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Ted / Raadslid
Hier in West-Friesland zeggen ze:"Wie geschoren wordt, moet stil zitten."

harry van groen
Aanval is de beste verdediging.

Het is de vraag wat haar referentie kader is van "smaad'

Mijn referentie kader is dat haar gemeente Voorschoten ons smadelijk heeft behandeld.Zo haar Partij
harry van groen
Gemeentes blijven ons "stalken" De voorganger van Verver ,Cannegieter ,zou voorkomen dat wij gedéporteerd werden. Hij zit nu in het Maffia land van zijn vrouw. Verver vond de déportatie te lang geleden ,terwijl deze heden nog is. Verver loopt nu met een pisbull rond ,die alles en iedereen bevuilt. het doet mij denken aan een andere tijd ,waar andere kampbazen de dienst uitmaakten. Dat waren wel fascisten.
Jan
Mevrouw Verver doet er verstandiger aan zich koest te houden. Het is toch niet mis waarvan ze wordt beschuldigd: belangenverstrengeling door een aannemer waarmee ze ruzie had, uit te sluiten van gemeenteopdrachten, het veroorzaken van een angstcultuur op het gemeentehuis en last but not least: die affaire met die veroordeelde makelaar/taxateur. In haar opdracht (waarom zou die man dat anders doen) heeft die de waarde van haar woning veel te hoog geschat. Daarop koos de benadeelde aannemer ervoor om op dat huis beslag te leggen in plaats van op haar wachtgeld.
John / Adm. medewerker
Als mevrouw Verver niet zo'n eikenhouten plank voor haar kop had, zou ze haar mond houden. Wat een soap
Ernst / ambtenaar
Alles wat mevrouw Verver nog onderneemt bevestigt de eerdere beschuldigingen. Elke psycholoog weet dat de kans op integriteitsschendingen bij personen in de politiek met een narcistische persoonlijkheidsstructuur het grootst is. En laten nou net mensen die deze afwijking hebben ook steeds anderen de schuld geven van wat ze overkomt (extern adresseren heet dat). Mevrouw Verver, geef het op en ga verder....
Advertentie