Advertentie

Opvolger Weekers waarschijnlijk Wiebes

Eric Wiebes (1963) is in Amsterdam wethouder van Verkeer en Vervoer en hij is de beoogde opvolger van de vorige week afgetreden Frans Weekers.

03 februari 2014

De Amsterdamse wethouder Eric Wiebes volgt waarschijnlijk de vorige week afgetreden staatssecretaris van Financiën Frans Weekers op. Bronnen zeggen dat de keus van de VVD-top op Wiebes is gevallen. Ze bevestigden daarmee een bericht in De Telegraaf van maandag. De AIVD moet nog een onderzoek doen naar zijn antecedenten. Pakt dat goed uit, dan wordt Wiebes dinsdag of woensdag benoemd, is de verwachting.

Wethouder
Wiebes (1963) is in Amsterdam wethouder van Verkeer en Vervoer. Eerder werkte hij als topambtenaar op het ministerie van Economische Zaken. Als wethouder hield hij zich onder meer bezig met de Noord/Zuidlijn van de Amsterdamse metro.

Toeslagen
VVD'er Weekers legde afgelopen woensdag zijn functie neer in een debat over de problemen van de Belastingdienst met het uitbetalen van toeslagen, waarin hij zwaar onder vuur kwam te liggen. Eerder moest Weekers ook al in de Kamer op het matje komen vanwege de toeslagen. De VVD zoekt als vervanger voor hem een crisismananger, die leiding kan geven aan de hervorming van de Belastingdienst.

Opvolger
Vorige week werd al duidelijk dat de VVD-top in het weekend de knoop zou doorhakken. Premier (en partijleider) Mark Rutte zei vrijdag dat hij hoopte in de loop van deze week de opvolger van Weekers te kunnen presenteren.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hilde van Heusen - Smulders / Managementondersteuner Communicatie
Ik wens iedere opvolger van Weekes heel veel wijsheid en doorzettingskracht toe. Met een dergelijk - bovenin, rot apparaat - moet je én een ruggengraad en ballen, ook ogen in het achterhoofd hebben om dat wat je voor ogen hebt ook op een juiste manier doorgevoerd te krijgen. Ik hoop dat de persoon een uitstekende mensenkennis bezit en verstand van complexe financiën en ICT-middelen en zich niet sec laat leiden door hetgeen hij aangeboden en verwoordt krijgt. Een tip, laat je niet leiden door geluiden maar maak je eigen geluid, stem af en laat de koren jouw muziek horen! Ik volg 24 politiek iedere dag, dus zie vanzelf de vooruitgang. Buiten dat Weekers erg onhandig is communicatief gezien (wie had de taak hem te begeleiden hierin?!!?!?!?! - direct ontslaan!), heeft hij zich ook laten piepelen.
Roffa
Belastingen innen en toeslagen uitkeren: dat is toch allemaal uitvoering.

Waarom is er eigenlijk een aparte staatssecretaris nodig voor deze uitvoering ?

Stel een goede manager aan. Dan loopt het binnen no time als een tierelier en hoeft de Kamer zijn 'kostbare tijd' er niet aan te besteden.
Advertentie