of 59232 LinkedIn

Opstelten veegt PvdA-voorstel wietteelt van tafel

Minister Opstelten geeft geen gehoor aan de wens van de PvdA om gereguleerde wietteelt toe te staan.
7 reacties

Gemeenten mogen niet gaan experimenteren met gereguleerde wietteelt. Regeringspartij PvdA had op zo'n proef aangedrongen, maar krijgt nul op het rekest van VVD-minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie).

Proef
Die is en blijft tegen gereguleerde hennepteelt en heeft daarvoor tot nu toe een meerderheid in de Tweede Kamer. In een brief aan de Kamer reageerde hij donderdag op een oproep van de PvdA-fractie in de Eerste Kamer. Senator Guusje ter Horst, oud-minister van Binnenlandse Zaken, pleitte eind juni voor een proef waarbij gecertificeerde bedrijven hennep mogen leveren aan coffeeshops.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jantje op
Ik hoop dat de gemeenten toch doorgaan met het proberen te legaliseren. Ook ik heb, hoewel ik toch redelijk oud ben met mijn 60 jaar, voorstander van legallisatie. ook ik heb het altijd vreemd gevonden dat het wel verkocht mag worden waardoor de verkopers gedwongen worden om het illegaal te kopen. Terwijl een veel sterkere drug, gewoon in winkels en supermarkten verkocht mag worden. Ik bedoel alcohol. Die verschillen snap ik niet. En nee, ik gebruik geen wiet, geen behoefte aan. Ik heb voldoende aan de sterkere drug. Alcohol.
Door Ad (consultant) op
Vooropgesteld. Een bekrompen mening is niet (alleen) het voorrecht van gepensioneerden. Het komt wel vaker voor dat er binnen de groep ouderen weinig flexibiliteit in denken resteert.
Hoewel ik ook al met rasse schreden de AOW leeftijd benader ben ik wel voorstander van een gereguleerde teelt en verkoop van wiet. Het is beslist niet schadelijker dan alcohol en tabak, middelen waar de overheid flink aan verdient. In Zuid-Nederland hebben politie, justitie en de burgemeesters hun handen vol aan de bestrijding van de wietteelt, Tijd en geld die niet besteed kunnen worden aan andere zaken die er echt toe doen.
In het recente jihad debat in de kamer heeft Opstelten (wederom) bewezen aan een onomkeerbare vorm van hersenverweking te lijden. Zo erg zelfs, dat hij op het Binnenhof aan de omstanders moest gaan vragen hoe oud ie was. Het wordt inderdaad tijd dat hij vertrekt, want bij zo iemand is onze veiligheid beslist niet in goede handen.
En dat we niet serieus genomen worden in het buitenland?? Dat is een volstrekt kulargument. We zitten toch niet te wachten op erkenning van ons omringende landen. Nederland heeft wel vaker een voortrekkersrol gehad, waarvoor behoorlijke kritiek is gekregen (abortus, euthanasie). Iemand moet soms de eerste zijn, al kan dat met onderhavige kwestie niet meer.
De staat verdient dik aan de zogenoemde zwakheden (verslavingen) van de mens. Staatsloterij en de accijnsheffing op alcohol en tabak zijn de meest sprekende voorbeelden. Doe dat ook hierbij en verlicht de lasten van burgers op andere vlakken.
Door Geesje op
Wat een broodje aap verhaal van gepensioneerde. Het is weer een reactie van iemand die zich totaal niet in de materie heeft verdiept dat is duidelijk. En inderdaad, ik ben een voorstander en gebruiker van die heerlijke weed.
Helemaal niks mis mee, wetenschappelijk bewijs toont dat het ook nog eens goed voor je is. Opstelten is een zielig oud en autoritair mannetje met een visie die stamt uit de jaren 50. Wordt tijd dat die man opstapt.
Door Student Kerelman (Kunst en Technologie Student) op
Typisch. Gepensioneerd zijn en zo reageren.
Door Gepensioneerd (Gepensioneerde) op
Men probeert telkens de grenzen te verleggen en blijft maar doordrijven om de hennepteelt gelegaliseerd te krijgen. Het zal duidelijk zijn dat je dan kan wachten op de volgende verdovende middelen en dan is helemaal het hek van de dam. Dat de misdaad en overlast, is een broodje aap verhaal. Internationaal zullen we niet voor vol worden aangezien en niet serieus worden genomen. Het grote leed dat het gebruik van verdovende middelen veroorzaakt, is niet te overzien. Ik krijg wel eens het idee dat er tal van voorstanders, zelf regelmatig aan dit soul zitten.
Als we regelmatig actie ondernemen tegen het roken en alcoholgebruik, dan vraag ik me af waar je mee bezig ben om verdovende middelen zoals hennepteelt toe te staan
Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
De maffia in Amerika is groot geworden door de drooglegging. Opstelten is ziende blind. Als de kamer karakter heeft sturen ze hem weg.
Door A.M.B. te Naar op
Wat een gemiste kans van Opstelten. Zou in één keer de bodem wegslaan onder de criminele handel in wiet. Het blijft toch belachelijk dat je wel mag verkopen maar niet mag inkopen en dat iedereen weet dat je moet inkopen om te verkopen...