Advertentie

Openbaar Ministerie in beroep tegen vrijspraak CDA-wethouder

Het Openbaar Ministerie is in beroep gegaan tegen de vrijspraak van een voormalig CDA-wethouder, die verdacht werd van ontucht met een zestienjarig meisje.

03 augustus 2017

Het Openbaar Ministerie is in beroep gegaan tegen de vrijspraak van een voormalig CDA-wethouder, die verdacht werd van ontucht met een zestienjarig meisje. De rechtbank in Rotterdam sprak Eeuwit K. (31) uit Bleskensgraaf donderdag vrij. Het OM had anderhalf jaar cel geëist.

Aangifte

K. heeft toegegeven dat hij in het voorjaar van 2015 als CDA-fractievoorzitter in Gorinchem een korte seksuele relatie met de puber had. De getrouwde politicus kende haar onder andere omdat ze naar dezelfde kerk gingen. Het meisje was bovendien een oppas voor zijn kinderen. De relatie bleef geheim tot het meisje in februari 2016 op advies van de dominee naar de politie stapte en aangifte deed.


Ontslag
De CDA’er was inmiddels wethouder geworden in Gorinchem. De verdenking kostte hem zijn functie. Ook bij zijn oude werkgever, de politie, hoefde hij niet meer terug te komen. K. vertelde tijdens de behandeling van de zaak spijt te hebben van zijn overspel. Er was volgens hem sprake van wederzijdse liefde. (ANP)

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Mariette van veen / 1222nb
Weg ermee
C.R.Dorrestijn / Geen
Meteen ontslag
H. Wiersma / gepens.
Klassejustitie!
Paul / projectleider
Hij heeft in ieder geval weer tijd voor z'n gezin... en geen oppas meer nodig.



En ja als 16 jarige heb je zelf een keuze om een relatie aan te gaan (geen dwang hier geconstateerd of gezagsverhouding), vandaar de vrijspraak



Advertentie