Advertentie

Onzichtbare fouten in stempassen

In 50 gemeenten zijn er onzichtbare fouten in de stempassen. Door oud materiaal staan er oude echtheidskenmerken in de passen. De pas kan wel worden gebruikt.

04 september 2012

De kiesgerechtigden van 49 gemeenten hebben een kiespas gekregen die eigenlijk niet helemaal correct is. Er is geen man overboord: de pas kan gewoon worden gebruikt.

Oud materiaal
De leverancier van de gemeenten in kwestie gebruikte waarschijnlijk materiaal dat hij nog had van de Statenverkiezingen van 2011, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken dinsdag. Dat levert een voor het blote oog onzichtbaar verschil op. Bij controle met een apparaat is het verschil wel te zien. Het departement mag niet zeggen wat het verschil concreet is, omdat het om een echtheidskenmerk gaat.

Controles

Alle gemeenten in Nederland zijn inmiddels op de hoogte gebracht, zodat het verschil ook geen probleem oplevert voor mensen die stemmen in een andere gemeenten dan waar ze wonen. Ook met het foutje kunnen de noodzakelijke controles worden uitgevoerd. Schade is er dus niet. Onder de ´getroffen´ gemeenten zijn Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie