of 59232 LinkedIn

Onno Hoes heeft geen spijt

Premier Mark Rutte denkt dat het goed is dat er duidelijkheid komt over de werkwijze van PowNed.
8 reacties

Onno Hoes, die binnen een half jaar vertrekt als burgemeester van Maastricht na affaires met jonge mannen, heeft nergens spijt van. Hij deed aangifte tegen PowNed, dat beelden uitzond van een privéontmoeting van Hoes die was gefilmd met een verborgen camera. De omroep staat daar nog steeds achter. Premier Mark Rutte denkt dat het goed is dat er duidelijkheid komt over de werkwijze van PowNed. Hij is dan ook benieuwd naar het oordeel van de rechter.

Niet in de val gelokt

PowNed noemt het inzetten van een verborgen camera om de escapades van de burgemeester vast te leggen 'een zwaar middel' dat wel terecht is ingezet. 'We willen met klem afstand nemen van de suggestie dat wij Hoes bewust in de val zouden hebben gelokt', aldus de omroep vrijdag. 'Als je wilt aantonen of een burgemeester voor de tweede keer de waardigheid van het ambt en daarmee ook de reputatie van de stad op het spel zet, dan zul je dat moeten vastleggen.'

 

Niets te verwijten

Donderdagavond bleek dat de Maastrichtse gemeenteraad zich neerlegt bij het aanblijven van Hoes tot een nieuwe burgemeester is geïnstalleerd. 'Het komende half jaar ben ik volwaardig burgemeester van deze mooie stad. Af en toe is het moeilijk, maar ik ben strijdbaar', aldus Hoes. 'Ik heb nergens spijt van. Mij valt ook niets te verwijten' zei hij tegen de NOS. Over de geheime filmopnamen van het tv-programma PowNews zei hij: 'Dit is uitdrukkelijk het privédomein dat onbeschaamd is aangetast.'

 

Rutte steunt Hoes

Eerder op vrijdag had een woordvoerster van Hoes al te kennen gegeven dat de burgemeester alleen praat met 'geselecteerde media'. Hij koos er drie: Dagblad de Limburger, Nieuwsuur en de door Maastricht gesubsidieerde lokale omroep. Premier Mark Rutte is benieuwd wat de rechter zal zeggen over de manier waarop Hoes stiekem is gefilmd toen hij op vrijersvoeten was. Volgens hem staan de kwaliteiten als burgemeester van zijn VVD-partijgenoot op geen enkele manier ter discussie. 'Hoes kan zeker weten terugkeren in het openbaar bestuur.'

 

Raad wilde van Hoes af

Uit een reconstructie van de kwestie door de Volkskrant blijkt dat de gemeenteraad van Maastricht van Onno Hoes af wilde. Voor de buitenwereld werd de schijn opgehouden dat de burgemeester zelf zou opstappen, maar een meerderheid van de fracties had achter de schermen laten weten geen vertrouwen meer in hem te hebben. De partijen spraken volgens de Volkskrant af het bericht geheim te houden zodat Onno Hoes de eer aan zichzelf kon houden. Volgens de krant wilden alleen de PvdA, GroenLinks en de VVD (Hoes' eigen partij) nog met de burgemeester door. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jhr, Van Avezathe en Zottegem (vrolijke) op
In de nieuwe soapserie van Albert Verlinde krijgt hij de hoofdrol van burgemeester van de fusiegemeente Sodom en Gomorra. De vraag is overigens :Heeft Onno Hoes ooit echt bestaan of was het slechts een creatie van Albert Verlinde als aanvulling op het carnaval en het Preuvement in Maastreech?
Door henk (grote verbazer) op
Geen spijt?
Man, dan moet je meteen wegwezen. En niet over zes maanden. Begrijp je er nu werkelijk helemaal niets van ?
Door pipadekloon (Voorlichter) op
Man heeft zich belachelijk gemaakt als burgemeester.Als Leers dat destijds had gedaan of een andere burgemeester met jonge meisjes dan moesten ze ook weg.
Door Frank op
Die Hoes is slechts geïnteresseerd in damage-control van zijn eigen imago.
De stad Maastricht interesseert hem helemaal niets!
Terecht dat de Raad hem niet meer wil handhaven.
Door hansW (ambtenaar) op
De reakties op serieuze artikelen in BB verschillen inmiddels niet meer van die zoals bij NU.nl worden geplaatst. Redaktie weiger alle 'leuke' maar niet terzake doende flauwekul, zoals hieronder. BB is geen PowNews en heeft een serieus lezersbestand. Laat alleen daarvan reakties toe en niet van herrieschoppende sensatiezoekers!
Door peter op
een oude truc: als je zelf fout zit, in de slchtofferrol kruipen. Bah Hoes, wat doorzichtig. Wegwezen dus
Door Henk op
Hoes krijgt zijn salarids gewoon doorbetaald en straks nog wachtgeld ook. Dat ongehoorde gedrag wordt nog beloond ook
Door Ra op
Hoes' eigen partij neemt privacy ook niet zo serieus; burgers afluisteren, kentekens fotograferen, belastinggegevens doorsturen aan huurbazen..