of 59232 LinkedIn

Onderzoeken drugscriminaliteit Zuid-Nederland verdubbeld

Sinds 2009 is het aantal onderzoeken naar drugscriminaliteit in het zuiden van Nederland verdubbeld. Ook is er een speciaal dumpingenteam in het leven geroepen, om het dumpen van drugsafval tegen te gaan.
2 reacties

Het ministerie van Veiligheid en Justitie doet sinds een paar jaar extra veel om drugscriminaliteit in het zuiden van Nederland op te sporen. Het aantal onderzoeken op dat gebied is sinds 2009 ruim verdubbeld: in 2009 waren het er 46, in 2013 waren het er 113. Dat laat het ministerie zaterdag weten in reactie op een uitzending van EenVandaag.

Afval in in landbouwgrond

Daarin wordt onder meer getoond dat drugsafval wordt gestort in gierkelders en daarna wordt uitgereden over landbouwgrond. Ook meldt het programma dat Nederland wereldleider is in de productie van xtc. De labs zitten vooral in Brabant, Zeeland en Limburg.


Dumpingenteam

Het OM is eind vorig jaar begonnen met een zogeheten Dumpingenteam, dat zich in het zuiden bezighoudt met speuren naar plaatsen waar drugs worden gemaakt en waar afval wordt gedumpt. Dit jaar is de capaciteit van het team uitgebreid.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door herman (boswachter) op
@ jhr. Van Avezathe en Zottegem:

Ja, helemaal eens met uw conclusie. Dertig jaar lang hebben onze handhavers de w00nwagenkampen met rust gelaten. Uitkeringsfraude, belastingfraude, hennepteelt enzovoort, alles werd met de mantel der liefde bedekt.
Door jhr. Van Avezathe en Zottegem (vrolijke burger) op
In mijn Brabantse land groeit de wiet in loodsen en schuren,
De natuur heeft er wel wat te verduren,
En in dat Brabantse land is al dat ik zie,
Mestoverschotten en vaten vol met XTC.

ja, dat gebeurt er als je vanuit Den Haag 25 jaar lang de andere kant opkijkt.