Advertentie

Onderzoek naar poging tot omkoping wethouder Boxmeer

De politie gaat onderzoek doen naar een poging tot omkoping in Boxmeer. Wethouder Jos de Graaf accepteerde een envelop van 3000 euro, die hij later teruggaf.

23 december 2013

De politie gaat strafrechtelijk onderzoek doen naar een vermoedelijke poging om voormalig wethouder Jos de Graaf van Boxmeer om te kopen. Een politiewoordvoerder heeft dat maandag gezegd over de aangifte die de gemeente deed.

Envelop met 3000 euro
De wethouder legde zijn functie in juni neer omdat hij een envelop met 3000 euro had aangenomen tijdens onderhandelingen over de verkoop van een klooster. Hij gaf de envelop enkele dagen later terug, maar moest aftreden omdat hij de gift nooit aan de andere collegeleden meldde.

Onderhandeling
De gemeente was in onderhandeling met een gegadigde over de verkoop van het klooster. De koper wilde er een expositie en galerie met werk van een Chinese kunstenaar beginnen. De wethouder kreeg de envelop van de zoon van de kunstenaar.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hilde van Heusen - Smulders / Managementondersteuner Communicatie
Zowel de zoon van de kunstenaar als de spijtoptant (wethouder) strafrechtelijk vervolgen, mocht er ook maar iets van waar zijn; korte metten en duidelijkheid dat we dit als overheid absoluut onwenselijk vinden. Een gezonde overheid toont zichtbaar en heel duidelijk wat buiten de kaders van normen en waarden valt en vervolgd daar ook op! Nederland verwordt niet tot mafiapraktijken en bananenrepubliek!
O. ten Hove
Ach, we zijn allang een bananenmonarchie...
Advertentie