of 59232 LinkedIn

OM: tbs voor aanval met hamer op ambtenaar

Geen celstraf, maar tbs met dwangverpleging zou een 42-jarige man moeten krijgen, omdat hij vorig jaar een gemeente-ambtenaar in Almelo twee klappen met een klauwhamer heeft gegeven.
1 reactie

Geen celstraf, maar tbs met dwangverpleging zou een 42-jarige man uit Almelo moeten krijgen, omdat hij vorig jaar een gemeente-ambtenaar in zijn woonplaats twee klappen met een klauwhamer heeft gegeven. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag geëist. 

Hoge functie
De man was vorig jaar veroordeeld tot tbs, maar daartegen ging hij in beroep. 
Volgens het OM had de verdachte besloten om iemand van de gemeente iets aan te doen. 'In het gemeentehuis zag hij een man waarvan hij dacht dat deze een hoge functie zou bekleden. De verdachte pakte de hamer en sloeg hem op of tegen het hoofd. Nadat het slachtoffer op de grond viel, sloeg verdachte hem nog een keer met de hamer tegen het hoofd', zei de aanklager.

Zware  verwondingen
Het slachtoffer, toen 53, was hoofd van de sociale recherche van de gemeente Almelo. De aanslag was niet op hem gericht, hij was op het verkeerde moment op de verkeerde plek. De man liep onder meer een schedelbreuk en een hersenkneuzing op.

Langdurige gevolgen
Het OM sprak van 'een verschrikkelijk feit met grote en langdurige gevolgen voor het slachtoffer'. De verdachte is echter volledig ontoerekeningsvatbaar door 'een ziekelijke stoornis', en daarom heeft hij behandeling nodig en geen celstraf. De verdachte lijdt al jaren aan schizofrenie en heeft last van wanen.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door H. Karelsen (Voorzitter Deurwaarders Collectief Nederland) op
De man die in het gemeentehuis van Almelo een ambtenaar (hoofd sociale recherche) met een hamer sloeg, is volgens het OM ontoerekeningsvatbaar. Hij heeft behandeling nodig en geen celstraf.
Nu zal ik niet bestrijden dat de man moet worden behandeld, een voorafgaande periode in een cel om zijn daad te overdenken kan naar mijn mening geen kwaad. Hij zou immers al jaren lijden aan schizofrenie en last hebben van wanen. Kennelijk werd hij in die periode niet behandeld, enig uitstel is dus gerechtvaardigd. Maar daarover zullen "de deskundigen" wel met mij van mening verschillen.
Over het slachtoffer is slechts bekend dat het voor hem grote en langdurige gevolgen heeft. Ik wens hem een volledig herstel toe.
Laat ter compensatie "langdurige gevolgen" ook minimaal van toepassing zijn voor de dader.